Čajky odštartovali druhú časť prípravy sústredením na Štrbskom Plese

  • Šport / Basketbal
  • 9. augusta 2016, 13:56
  • Autor:th

Basketbalistky Piešťanských Čajok odštartovali druhú časť letnej prípravy na sezónu 2016/2017. Tréneri mali na spoločnom zráze k dispozícii zatiaľ sedem hráčok. Od piatka do pondelka Čajky absolvovali sústredenie na Štrbskom Plese a po návrate sa budú pripravovať v domácich podmienkach.

V Diplomat aréne sa v stredu 3. augusta zišlo sedem hráčok – Nikola Dudášová, Laura Horvátová, Lucia Krč-Turbová, Sabína Oroszová, Angelika Slamová, Terézia Páleníková a do prípravy sa takisto zapojila aj mladá odchovankyňa MBK Stará Tura Stanislava Košarišťanová. Po nedávno skončených majstrovstvách Európy do 18 rokov dostali od trénerov voľno mládežnícke reprezentantky Slovenska Michaela Balážová a Rebeka Mikulášiková, ktoré sa k družstvu pripoja v polovici augusta. Druhá fáza letnej prípravy odštartovala už aj s novým členom realizačného tímu, fyzioterapeutom Michalom Nagajom, ktorý bude dbať o zdravotný stav piešťanských basketbalistiek.

„Hráčky na začiatku minulého týždňa absolvovali zdravotné vyšetrenia na Klinike telovýchovného lekárstva v Bratislave. V stredu a vo štvrtok sa už spoločne v Diplomat aréne podrobili prvej časti kondičných a fyzických testov pod drobnohľadom kondičného trénera Mareka Mikletiča. V piatok ráno sme odcestovali na štvordňové sústredenie do Vysokých Tatier. Po návrate zo Štrbského Plesa sa budeme pripravovať v domácich podmienkach. Aktuálne dolaďujeme posledné detaily prípravných zápasov a ich kompletný rozpis zverejníme onedlho," povedal o programe Čajok športový manažér Tomáš Horký.

Väčšina dievčat absolvovala polovicu túry na Popradské pleso naboso.

Od piatka do pondelka Čajky absolvovali krátke sústredenie vo Vysokých Tatrách. V prvý deň po príjazde stihli basketbalistky, ktoré boli ubytované v hoteli FIS, kratšiu túru na Popradské pleso. Niektoré z hráčok prešli polovicu trasy dokonca naboso. V sobotu sa zhoršilo počasie, a tak mali voľnejší program, dopoludnia si zacvičili v posilňovni a popoludní čerpali sily vo wellnesse hotela Permon v Podbanskom. Vrchol sústredenia prišiel v nedeľu, keď za krásneho slnečného počasia zvládli asi desaťhodinovú túru z Tatranskej Lomnice cez Zelené pleso a náročný výstup na Jahňací štít.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 32, ktoré je v predaji od 9. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia