Recepty z kuchyne herečky Anky Šiškovej

  • Kultúra a spoločnosť
  • 4. augusta 2016, 13:29
  • Autor:A.Š.

Sériu receptov publikuje vo svojej knihe s názvom Nič lepšie nepoznám slovenská herečka Anna Šišková.

Lazane bez mäsa



Potrebujem:

250 g lazaní, to je asi 12 plátkov
paradajkovú omáčku s olivami a bazalkou – predávajú ju v sklenej nádobe
3 lyžice hladkej múky
maslo
1 a 1 /2 šálky mlieka
parmezán
3 mozzarelly
baklažán
olivový olej
bazalku

Plátky lazaní uvarím vo vriacej osolenej vode s lyžicou olivového oleja, aby sa mi nezlepili.

Bešamelová omáčka:
V šálke roztopím 3 lyžice masla, pridám múku, trošku opražím a dám nabok na chvíľku vychladnúť. Zalejem mliekom a rozmiešam stále mimo ohňa. Keď je múka rozmiešaná, vrátim to na oheň a varím za stáleho miešania aspoň 4 minúty. Potom do omáčky nastrúham parmezán – také dve hrste.

Baklažán pokrájam na plátky, posolím, nechám chvíľu postáť. Utriem ich servítkou a opečiem na panvici na kvapke olivového oleja. Pekáč si vymastím maslom, vysypem strúhankou a ukladám: plátky lazaní, paradajkovú omáčku, baklažán, plátky mozzarelly, bešamel – a tak ďalej až po vrchnú časť. Navrchu musia byť lazane, ktoré posypem parmezánom, a dám piecť. Pečiem pomaly odokryté pri 170 °C asi hodinu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela