Zachová historickú železnicu nová štúdia?

  • Spravodajstvo
  • 2. augusta 2016, 09:01
  • Autor:am

V stredu 20. júla sa v piešťanskej mestskej knižnici
stretli priaznivci historickej železnice spájajúcej
mestá Piešťany a Vrbové, aby sa porozprávali
o ďalšom postupe a možnostiach v snahe
o jej záchranu.

Stretnutie projektantov, zástupcov občianskeho združenia Čango, Vyššieho územného celku Trnava, kúpeľného mesta aj Rezortu Piešťany sa uskutočnilo na podnet Petra Veverku, člena mestskej komisie pre kultúru a názvoslovie a Seniorského parlamentu Piešťany.

Zúčastnení rokovali o snahe VÚC Trnava primäť ministerstvo dopravy odpredať železnicu samosprávam, no vyslovovali i možnosť vypracovať novú štúdiu, v ktorej by sa cyklotrasa nachádzala pozdĺž železnice, no v jej pozemku. Otvorenie témy cyklotrasy sa teda možno opäť dostane do rokovania piešťanského zastupiteľstva, aby sa poslanci spolu so zástupcami ostatných obcí zhodli, či majú záujem vypracovať novú štúdiu na výstavbu cyklotrasy.

„Stále som toho názoru, že bez riadneho zhodnotenia alternatívnych riešení, ktoré vyšpecifikujú možnosti, za akých by zostala zachovaná železnica a vznikla cyklotrasa, je nezmysel, aby sa trhali koľaje. Tento krok treba riadne uvážiť na základe relevantných podkladov, ktorými by mala byť štúdia. Prvotná, ktorá vznikla pred pár rokmi, má viaceré nedostatky. Je potrebné nájsť konsenzus medzi zainteresovanými mestami a obcami, inak sa nedá pohnúť ďalej a čas sa kráti, teda minimálne na zapojenie sa do eurofondových výziev,“ vyjadril svoj názor Tomáš Hudcovič, druhý viceprimátor Piešťan, ktorý sa rokovania zúčastnil.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 31, ktoré je v predaji od 2. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard