Kúpanie na vlastné riziko: Kam za vodou do prírody

  • Spravodajstvo
  • 2. augusta 2016, 14:52
  • Autor:am

Polovica leta je za nami, no prvé augustové dni naznačujú, že v najbližšej dobe bude po daždi počasie konečne priať aj prírodným tokom. Chemicky upravovaná voda v umelých kúpaliskách nevyhovuje každému, zariadenia však musia spĺňať isté štandardy. Počas uplynulého víkendu sme zmapovali práve tri obľúbené pláže v blízkom okolí Piešťan, ktoré nie sú evidované ako prírodné kúpaliská, a tak je „čvachtanie“ vo vode len na vlastné riziko, no okrem vody si tam brucho naplníte aj vychladeným pivkom či dobrou klobáskou.

RATNOVSKÁ ZÁTOKA


Areál vodných športov na Sĺňave navštevujú mnohí milovníci letných aktivít, ale využiť sa dá i na kúpanie a opaľovanie. Odbočka sa nachádza v Ratnovciach, stačí prejsť autom popri tamojších prevádzkach až úplne na koniec. Bez problémov sa dá na miesto dopraviť i po Krajinskom moste a vale na bicykli.

Trávnatá pláž poskytuje možnosť nachytať bronz, ale aj sa ovlažiť v osviežujúcej vode Váhu. Okrem toho si v areáli môžete zajazdiť wakeboarding, zacvičiť vlastnou váhou na ihrisku či zahrať volejbal. Návštevníkov teda iste poteší pohľad na vypracované ženské i mužské telá.

Nevýhodou môže byť príliš drahé občerstvenie.

Cenník:

Malé pivo/kofola 0,80 €
Veľké pivo/kofola 1,50 €
Káva 1,60 €
Slovenská cigánska 6,50 €
Pečená klobáska 4,90 €
Hot-dog 3,50 €

Pino pláž: Pri štrkovisku Dlhé kusy si užijete i živú hudbu.

PINO PLÁŽ


Štrkovisko Dlhé kusy, ktoré azda každý našinec pozná pod názvom Horná Streda, je veľmi obľúbené a každoročne hojne navštevované. Dopraviť sa k nemu dá bicyklom po vale, ale aj autom, pričom na pláž vedie odbočka ešte pred označením obce.

Piesková pláž s možnosťou využiť ležadlá alebo drevené palety je príjemná a návštevník možno i zabudne, že sa nachádza stále iba blízko pri Piešťanoch. Atmosféru dotvárajú víkendové podujatia so živou alebo elektronickou muzikou, na pláži si teda môžete aj schuti zatancovať. Pre milovníkov vody bude iste potešujúca jej teplota.

Nevýhodou môže byť príliš veľa ľudí.

Cenník:

Vstup 1,00 €
Malé pivo/kofola 0,90 €
Káva 1,00 €
Cigánska 3,00 €
Pečená klobáska 3,00 €
Langoš 1,50 €

Siesta pláž: Na Sĺňave je božský pokoj.

SIESTA PLÁŽ


Milovníci behu, korčuľovania či bicyklovania Siesta pláž dobre poznajú. Nachádza sa na vale kúsok pred drahovskou haťou. Jednoducho sa k nej dostanú i pohodlnejší návštevníci, zo starej cesty na Drahovce k nej vedie odbočka, kedysi lemovaná topoľmi.

Na kamenistej pláži sú drevené ležadlá, kam si stačí len natiahnuť uterák a oddávať sa slnečným lúčom. Voda vo Váhu je síce chladnejšia, no okúpať sa v nej dá. V okolí je pokoj a krásny výhľad na rieku a občas premávajúcu vyhliadkovú loď. Okrem vylihovania na ležadle si môžete spestriť deň plavbou v drevenom člne, malí návštevníci sa zas vyskáču na nafukovacom hrade.

Nevýhodou môže byť rybí zápach z Váhu.

Cenník:
Malé pivo 0,80 €
Veľké pivo 1,10 €
Malá kofola 0,70 €
Veľká kofola 1,00 €
Káva 1,10 €
Toasty 1,30 €

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika