Jesenná časť regionálnych futbalových súťaží štartuje už cez víkend

  • Šport / Futbal
  • 2. augusta 2016, 14:41
  • Autor:th

Jesenná časť sezóny 2016/2017 v regionálnych futbalových súťažiach štartuje už počas nasledujúceho víkendu. Futbaloví priaznivci si tak opäť budú môcť až do polovice novembra vychutnávať regionálne súboje a Piešťanský týždeň bude tradične pri tom. Pred štartom futbalovej jesene vám prinášame rozdelenie súťaží s jednotlivými zástupcami piešťanského regiónu.

■ 4. liga: MFK Vrbové
Spomedzi mužstiev z Piešťanského okresu bude hrať najvyššiu súťaž MFK Vrbové. Ten bude nastupovať v štvrtej lige, kde sa vlani umiestnil na ôsmej priečke. Pred novou sezónou nahradil trénera Szilárda Petényiho nástupca Andrej Adamčík, v kádri prebehli niektoré zmeny a vo Vrbovom pomýšľajú na lepšie umiestnenie ako minulý rok.

■ 5. liga: OFK Trebatice, TJ Družstevník Veľké Kostoľany, FK Krakovany, OFK Drahovce
Rovnaké kvarteto tímov z regiónu bude nastupovať aj v piatej lige, ktorá však štartuje až 21. augusta. Medzi tradičných favoritov súťaže patria Trebatice, ktorým budú sekundovať ambiciózne Veľké Kostoľany. Drahovce po postupe minulý rok bez problémov uhájili pokojné umiestnenie v strede tabuľky a ako nováčik dokázal viackrát potrápiť aj favoritov súťaže. Bude sa im lepšie dariť tento rok? Krakovany po sezóne, keď skončili na predposlednom mieste, zaiste nevydarený ročník opakovať nechcú a bude zaujímavé sledovať, ako sa s tým popasujú.

■ 6. liga: ŠK Borovce, Slovan Veľké Orvište, TJ Družstevník Dolný Lopašov
V šiestej lige doplnil Borovce a Veľké Orvište postupujúci suverénny víťaz siedmej ligy – Dolný Lopašov. Nováčik súťaže má veľké ambície a priebeh jesennej časti určite naznačí, ako im vyššia súťaž vyhovuje. Veľké Orvište i Borovce patrili minulý rok k priemerným mužstvám, uvidíme ich progres?

■ 7. liga: OŠK Prašník, OŠK Veselé, TJ Slovan Ostrov, TJ Družstevník Chtelnica, ŠK 2011 Pečeňady, OŠK Dubovany, TJ Družstevník Šípkové, OŠK Moravany nad Váhom, OTJ Banka, OFK Ratnovce
Najpočetnejšia skupina tímov z okresu Piešťany je v siedmej lige, kde bude nastupovať až desať tímov. Medzi favoritov na popredné priečky by mohli patriť Pečeňady, no táto súťaž býva vždy pomerne vyrovnaná, takže je ťažko prognózovať. Nováčikom siedmej ligy budú Moravany nad Váhom, ktoré vlani vybojovali jasný postup z ôsmej ligy. Zamiešajú tento rok kartami aj vo vyššej súťaži?

■ 8. liga: TJ Družstevník Nižná, TJ Sokolovce, TJ Družstevník Šterusy, TJ Kočín-Lančár, PFK Piešťany
Pre fanúšikov piešťanského futbalu bude najatraktívnejšia paradoxne najnižšia súťaž. V novom ročníku ôsmej ligy totiž nastúpi PFK Piešťany, ktorý po takmer dvojročnej pauze opäť obnovil svoju činnosť v seniorskom futbale. Piešťanci, ktorých káder budú tvoriť skúsení harcovníci vedení Michalom Krajčovičom, nemyslia na nič iné, len na postup. Veľkým konkurentom by mali byť Sokolovce, ktoré sa taktiež netaja postupovými ambíciami.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika