Alexandra Mathiasová: Cirkus Humberto

  • Editoriál / Blogy
  • 2. augusta 2016, 13:01
  • Autor:Alexandra Mathiasová

Horúce letné popoludnie si každý z nás iste vie predstaviť podľa svojho gusta. Násťroční vyťahujú z pivníc bicykle, skateboardy a preháňajú sa po mestskom parku poškuľujúc na objekty svojho záujmu. Rodiny plánujú stanovačky, opekačky, nezabudnuteľné výlety. No a starší jednotlivci už si plnými dúškami užívajú letné (a možno i životné) lásky, vykračujú si po chodníkoch a nechávajú sa unášať romantickou atmosférou kúpeľného mesta. Mimochodom, aktuálne je nad naším územím roj Perzeíd, takže pri vzájomnom pohľade do očí bude zaiste krásnym zážitkom dívať sa spolu, hľadieť rovnakým smerom na hviezdy. Aká nádherná srdcepohladzujúca predstava!

Dosť však bolo poetiky. Jedno z krásnych letných popoludní a, ako to už býva i večerov, strávila hŕstka Piešťancov na zasadnutí mestského zastupiteľstva. Zastať si svoj obľúbený štadión prišli fanúšikovia ľadového hokeja, ktorí sa krátko po začiatku rokovania vynorili oblečení do klubových farieb s transparentmi v rukách. Ich snahy o burácanie boli stopnuté hneď na začiatku, a tak už len, povedzme v tichosti, čakali na výsledok zasadnutia. Napriek tomu sa traja poslanci zdvihli a za prítomnosti fanúšikov odmietli rokovať.

Každý z poslancov už iste vopred vedel, ako zahlasuje, napriek tomu siahodlhé výstupy jednotlivcov zapríčinili, že dve hodiny po začiatku zasadnutia sa ľudom volení zástupcovia stále zaoberali štadiónom. Napokon sa tesne zhodli, že na hokej nezanevrú a médiá ohľadom budovy zaplatia. Čuduj sa svete, hneď v nasledujúcom bode mali jasne vyčleniť peniažky na ich úhradu, no tam už sa nezhodli. Hlasovanie o zrušení hlasovania a opätovnom hlasovaní, to stále nebola čerešnička na torte. Neboli ňou dokonca ani návrhy uznesení, už teraz zaväzujúce poslancov vyčleniť peniaze na rok 2017 a dokonale pomiešané s terajším prerozdelením výnosov z dane.

Už sa takmer zdalo, že vyvrcholením popoludňajšieho predstavenia v knižnici sa stanú emóciami podfarbené a vulgárne argumenty vysokoškolsky vzdelaného človeka, človeka vo vedúcej pozícii na mestskom úrade, plateného z daní obyvateľov. Ani vyjadrenia radničného právnika sa nestali úplným stropom.

Klinec do rakvy zatĺkol poslanec, keď sa verejne vzdal funkcie. Úprimne, po ôsmich hodinách počúvania a nasávania tamojšej atmosféry by som sa nečudovala ani jednému z nich, ak by sa toto rozhodol urobiť. Zasadnutie zastupiteľstva v svetoznámom kúpeľnom meste, to vám je „podívaná“! Za taký program by sa nehanbila ani produkcia Cirkusu Humberto. Príďte si ho koncom septembra pozrieť naživo, vrelo odporúčam!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava