R. Mikulášiková: Chcem dokázať, že mám na to hrať za Čajky

  • Šport / Basketbal
  • 29. júla 2016, 10:13
  • Autor:T. Horký

Druhou posilou piešťanských basketbalistiek sa prednedávnom stala nádejná pivotka Rebeka Mikulášiková. Onedlho sedemnásťročná odchovankyňa klubu spod Zobora sa rozhodla spraviť krok vpred vo svojej kariére a prijala výzvu stať sa Piešťanskou Čajkou. V prvom rozhovore po príchode do kúpeľného mesta prezradila dojmy zo svojho premiérového prestupu v kariére.

► Ako vnímaš svoj prestup k vicemajsterkám Slovenska?
Je to pre mňa obrovská výzva a veľká príležitosť už len trénovať a hrať za Čajky. Som veľmi rada, že si ma do Piešťan vybrali a budem môcť pôsobiť v takomto kvalitnom družstve. Dám do toho úplne všetko, aby som ľuďom, ktorí mi dali túto dôveru, ukázala, že na to mám.

► V minulej sezóne si patrila k oporám Nitry, s ktorou si vybojovala postup do extraligy. Odchádzalo sa ti z tvojho materského klubu ťažko?

Rozhodovanie bolo viac ako ťažké. Bolo náročné zhodnotiť pre a proti. Nakoniec som sa po veľmi dlhom rozmýšľaní rozhodla pre Čajky a verím, že som urobila správny krok vo svojej kariére.

► Čo napokon najviac zavážilo, že si spojila svoju budúcnosť s piešťanským klubom?

Veľmi ma v tom podporovali rodičia i celá rodina. Dala som si cieľ, že sa chcem basketbalu venovať naplno, chcem sa posunúť na vyššiu úroveň a hrať s tými najlepšími.

► Máš medzi Čajkami nejaké kamarátky, ktoré ti poskytli informácie o dianí v klube a radili ti v rozhodovaní?
Kamarátim sa najmä s Miki Balážovou a Laurou Horvátovou, ktoré poznám viac ako ostatné dievčatá. Ony boli tie, ktoré ma v rozhodovaní podporovali a ochotne mi poradili, ak som niečo potrebovala vedieť.

R. Mikulášiková už vo farbách Čajok.

► Absolvovala si aj prvé rozhovory s trénerom Martinom Pospíšilom. Aký máš z nich dojem?
S trénerom sme sa rozprávali niekoľkokrát, načrtol mi svoju predstavu a z našich rozhovorom mám pozitívne dojmy. Dúfam, že splním všetko, čo odo mňa bude žiadať.

► Veľmi dobre známy ti je aj asistent Richard Kucsa, ktorý ťa vedie v reprezentačnej osemnástke. Je aj táto skutočnosť pre teba výhodou?
Samozrejme, som rada, že tréner Kucsa je v Čajkách asistentom. Poznám ho a viem, čo môžem od neho očakávať a akým štýlom pracuje.

► Onedlho budeš mať ešte len 17 rokov a si veľkou nádejou slovenského basketbalu. Čím si myslíš, že môžeš Čajkám pomôcť?

Mojou výhodou je výška, ktorú sa budem snažiť čo najviac využívať. Budem bojovať o každú loptu. Dúfam, že sa veľa vecí naučím a budem sa v Piešťanoch zlepšovať.

Talentovaná pivotka je jednou z opôr slovenskej reprezentácie

► Doposiaľ si pôsobila len v rodnej Nitre, kde ešte stále navštevuješ strednú školu. Prvýkrát budeš pôsobiť mimo domova a budeš sa musieť sčasti osamostatniť…
Je to pre mňa niečo nové. Bývať budem so spoluhráčkou z reprezentácie Miki Balážovou a už sa na to veľmi teším. V škole mám dohodnutý individuálny plán a som vďačná, že mi spolužiaci i profesori vychádzajú v ústrety.

► Počas uplynulého víkendu odštartovali v maďarskej Šoproni majstrovstvá Európy hráčok do 18 rokov. Si jednou z opôr slovenského výberu, s akými ambíciami cestoval tím na šampionát?
Pod vedením trénera Kucsu a jeho spolupracovníkov máme slušnú šancu uhrať dobrý výsledok. Určite budeme dobre pripravené, musíme byť disciplinované a spĺňať všetko, čo sa od nás bude vyžadovať. Ak budeme tvrdo bojovať, máme na to, aby sme niečo dosiahli.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 30, ktoré je v predaji od 26. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia