Foto čitateľa: Platia dopravné predpisy len pre bežných ľudí?

  • Spravodajstvo
  • 28. júla 2016, 10:22
  • Autor:pror

Zdá sa, že oficiálni predstavitelia mesta Piešťany sú nepoučiteľní. Potom, ako sme v predchádzajúcom vydaní zverejnili fotografiu auta radničného právnika stojaceho na chodníku pred mestským úradom a sčasti na priechode pre chodcov, pribudla nám do redakčného e-mailu ďalšia fotka. Tentoraz bol vodič osobného automobilu síce k peším ohľaduplnejší a priechod pre chodcov ostal prístupný, no i tak parkoval tam, kde nemá.

Auto na zakázanom mieste pred radnicou parkovalo v utorok 19. júla v podvečerných hodinách. Po krátkom pátraní sa nám podarilo zistiť, že jeho majiteľom je mestský poslanec. A tak sme sa na dôvody takéhoto parkovania opýtali priamo jeho. „Autom prišla moja dcéra na zasadnutie komisie. Na tomto mieste stoja autá denne a dodám vám fotiek, koľko chcete. Prečo sú tam pruhy, nevie nikto, auto nezavadzia nikomu a parkovať sa dá bez problémov. Pruhy treba zrušiť, mesto to malo urobiť už dávno, nakoľko pred úradom často nie je kde parkovať,“ informoval nás majiteľ auta, poslanec Jozef Beňačka.

Mestská polícia má však na takéto počínanie úplne iný názor. „Za parkovanie na takomto mieste môžeme udeliť blokovú pokutu až do výšky 50 eur,“ informoval nás zástupca náčelníka mestskej polície Peter Gogol. A v prípade, ak obyvatelia uvidia niekde takýto spôsobom auto zaparkované, odporúča, aby to mestskej polícii oznámili. „Bohužiaľ, nie je nás toľko, aby sme mohli stáť pri každej vodorovnej či zvislej dopravnej značke. A zaslanie fotografie veľa nerieši. Máme síce paragraf v zákone o objektívnej zodpovednosti, ale ak nie je fotka zhotovená oficiálnym fotoaparátom či bezpečnostnou kamerou polície, páchateľ priestupku vie dôveryhodnosť takéhoto záberu spochybniť. Preto naozaj odporúčam informovať nás alebo štátnu políciu. My udalosť preveríme na mieste a potom sa už vyhovárať nedá,“ dodal.

Poslanec J. Beňačka má pravdu v tom, že podivné parkovanie v rozpore so zákonom je na tomto mieste vcelku bežné, dosvedčuje to ďalšia snímka nevhodne zaparkovaného auta, ktorú nám zaslal. Možno sa vodiči v tejto lokalite mesta držia známeho porekadla, že pod lampou je najväčšia tma.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana