Stretnutie pretekárskych áut na FIVA World Rally v Piešťanoch

  • Šport / Ostatné športy
  • 21. júla 2016, 13:15
  • Autor:Jozef Pavlík

Tohtoročná FIVA World Rally v Piešťanoch si pre všetkých účastníkov, ale i divákov pripravila špeciálnu lahôdku. Boli ňou jazdy na časti bývalého okruhu Ceny Slovenska za prítomnosti niekoľkonásobného majstra sveta cestných motocyklov Giacoma Agostiniho, Petra Baláža a skupiny motocyklových veteránov. Pridala sa i skupina priateľov pretekárskych automobilov okolo M. Rajnohu, J. Pavlíka a M. Bazalu.

Giacomo Agostini na svojej MV Aguste a Peter Baláž jazdiaci na Jawe boli hviezdami medzi motocyklistami. Prítomným divákom ukázali, že ešte stále ovládajú „staré“ rýchle stroje, pričom nezabudnuteľnú zvukovú kulisu vytváral najmä motocykel MV Agusta. Medzi divákmi sa nachádzali aj jazdci na motocykloch značiek BSA, Matcheles či nám veľmi blízkej ČZ.

Samozrejme, nesmieme zabudnúť ani na jazdcov a majiteľov pretekárskych automobilov, pre ktorých bola účasť na stretnutí v Piešťanoch už druhým takýmto v roku 2016. Marián Rajnoha so svojím vozidlom Ford Escort Cosworth, L. Szilágyi a nádherný FIAT 500 Abarth, J. Pavlík a BMW Alpina 3.0, Peter Babinec so svojím BMW 1800 Ti doplnený skupinkou monopostov Vladimíra Friedla ml. a jeho monopost Opel Lotus 2000, Metalex 1-02 Jána Horňáka či Metalex 1-01 Petra Bučka tvorili objekty záujmu všadeprítomných divákov. Treba ešte spomenúť malú premiéru vozidla Renault 5 Turbo, ktorý po rozsiahlej rekonštrukcii predstavila skupina nadšencov okolo Juraja Dobiáša.

K videniu boli i pretekárske špeciály rokov minulých.

Po dopoludňajších jazdách motocyklov i automobilov na letisku sa ľudia aj technika presunuli na kolonádu piešťanských kúpeľov. Tu spolu s účastníkmi svetovej rely mohli ukázať krásu dávnych čias aj ostatným návštevníkom Kúpeľného ostrova.

Ďakujeme za organizáciu ľuďom okolo Jána Horňáka a tešíme sa na ďalšie stretnutie priateľov pretekárskych automobilov, ktoré sa uskutoční v septembri na dráhe v Dunajskej Strede.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 29, ktoré je v predaji od 19. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína