„Bezbúdovci“ z piešťanského útulku hľadajú domov

  • Spravodajstvo
  • 21. júla 2016, 14:21
  • Autor:am

Opustené psy a mačky z Útulku Piešťany stále čakajú na nových majiteľov a domov plný lásky a starostlivosti. Letné obdobie by určite rady strávili s novým pánom pri vode, preto vám prinášame osudy niekoľkých chlpáčov, zatiaľ prebývajúcich na Priemyselnej ulici.

SIVKO – ročného psíka Piešťanci prevzali v rámci pomoci z karantény v Hnúšti, kde zatvorený trčal mesiac bez záujmu. Je trochu plachý, no veľmi milý a priateľský. Sivko je dobrácke šteňa, vhodné na dvor rodinného domu.

Tutan



TUTAN
– brata Chamona, dvojročného dobre živeného psíka, rovnako odchytila hlohovská polícia. Je priateľský, naučený aj na vôdzku, vhodný na dvor rodinného domu, kde doteraz žil.

Chamon

CHAMON – dvojročný kríženec bradáča bol odchytený hlohovskou políciou spolu s bratom Tutanom. V opustenom dome zostal po zomrelom majiteľovi. Je milý a priateľský, vhodný do rodinného domu.    

Tolit

TOLIT – štvorročného maličkého kríženca našli v obci Dubovany, nemá žiadne označenie. Zo začiatku od strachu cvakal zúbkami, no už sa upokojil a je z neho maznák. Tolit je mierne pochudnutý, možno sa túlal dlhšie obdobie. Je drobný, vhodný i do bytu.    

Tamira

TAMIRA – dvojročná čierna fenka bola odobraná vo Vrbovom z veľmi zlých podmienok, a to spolu so štyrmi šteniatkami. Napriek nepeknému    zaobchádzaniu, kopancom a bitkám zostala prítulná a naďalej dôveruje ľuďom. Bola by vhodná na dvor rodinného domu, bude verným a vďačným spoločníkom. Šteniatka už si medzičasom adoptovali noví majitelia.

Kuka

KUKA – psiu dámu v najlepších rokoch, 6-ročnú dobre živená fenku kríženca jazvečíka, našli v neskorých večerných hodinách na Kukorelliho ulici v Piešťanoch. Je priateľská, viazaná na ľudí. Majiteľa stále hľadajú.

Pat a Mat

PAT a MAT – dvojročné chlpáče z Vrbového odobrali zo zlých podmienok spolu s Tamirou a šteniatkami. Bratia si taktiež užili dostatok kopancov, prežili vďaka opatere dvoch žien zo susedstva. Ukázali sa ako veľmi milí, vďační a prítulní spoločníci. Sú na seba naviazaní. Pat a Mat sú vhodní na dvor rodinného domu, kde by verne strážili.

Jožka a Božka

JOŽKA a BOŽKA – dve štvorročné malé fenky boli nemilosrdne vyhodené v tých najväčších horúčavách pri Jaslovských Bohuniciach. Obe ich našli dehydrované, vychudnuté a zanedbané. Jazvečíčky mali tiež veľa kliešťov. V piešťanskom útulku pekne priberajú, sú to vitálne a veselé fenky, na seba veľmi naviazané. Blondína Božka je vo dvojici šéfkou. Sú to malé energické šidlá a veľmi dobré strážkyne, ohlásia každého.



Mačiatka

Pred časom ráno čakalo pracovníkov pred útulkom prekvapenie – kovová škatuľa ako na kuriatka. Zamestnanci si mysleli, že nezodpovední majitelia už do útulku nosia aj sliepočky. Napokon to síce kuriatka boli, no mačacie. Vystresované mačiatka sa tlačili na jednu kopu, dovnútra im množiteľ pribalil dva popolníky ako nádobu na jedlo. Šesť mačičiek a päť kocúrikov zrejme z dvoch vrhov vystrašene pozeralo zo škatule, čo sa bude diať. Zamestnanci preto pripravili miesto, mláďatá nakŕmili a uložili.

„Darmo apelujeme na ľudí, dajte si mačky kastrovať. Inzertný portál sa len tak hmýri ponukou nechcených mačiatok. Niektorí to vybavia promptne a bez ujmy, bez akejkoľvek zodpovednosti, ako aj majiteľ týchto mačiatok. Jeho konanie si odnesú ďalšie nájdené úbožiatka, ktoré nebudeme môcť prijať z kapacitných dôvodov. Je nám to veľmi ľúto, ale viac priestorov pre mačičky nemáme a nemôžeme ich dať všetky dokopy. Takým drobcom hrozí v útulku aj nákaza,“ povedala Ľubomíra Baleková, riaditeľka piešťanského útulku. V tejto situácii by skutočne najviac pomohla adopcia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína