Piešťanci sa učili tancovať charleston

  • Kultúra a spoločnosť
  • 20. júla 2016, 12:40
  • Autor:am

„Babičko, viď, že mi splníš přání…“ Tak znie prvá veta nostalgicky známej pesničky o charlestone. Mnohí tento tanečný štýl doposiaľ poznali skutočne len z rozprávania a spievania, no v piatok 15. júla mali možnosť zmeniť to. V Piešťanskom pivovare ich lektori tanečnej školy B-Swing naučili základné kroky.

Milovníci tanca prichádzali ustrojení v dobovom oblečení. Viacerí už priebeh večera dobre poznali, pretože naučiť sa swing prišli po tretí raz. „Rozbieha sa to zatiaľ dobre,“ začal rozprávanie lektor Ján Kubriczký. Doplnila ho tanečná partnerka Stela Koščíková: „Ľudí to baví, radi si sem prídu zatancovať a niečo nové sa naučiť. Myslím si, že tu máme dobré prostredie a dobrý kolektív, takže čoraz radšej sem chodia s celými rodinami.“

V priestore pivovaru tak bolo vidieť dorast, dospelých ľudí, ale aj pamätníkov, ktorí swingovú éru zažili takmer na vlastnej koži. J. Kubriczký však domácich obyvateľov pochválil: „Piešťanci sa vedia baviť, takže sem chodíme radi.“ Zabávali sa skutočne výdatne. Pri trénovaní tanečných prvkov sa schuti smiali, po dokončení lekcie si zaslúžene zatlieskali. Charleston Piešťancov skutočne potešil, v rámci lekcie si swingujúci vyskúšali „naskakovanie na kolobežku“, ale aj krútenie kolien.

J. Kubriczký rozptyľoval dobrú náladu.

Ak sa budete chystať na ďalší swingový večer či si len budete chcieť potrénovať charleston, zabezpečte si kostým. „Najjednoduchšia možnosť je vybrakovať babke šatník, ľudia sa môžu vydať aj do nákupného centra a dúfať, že na niečo narazia. Neskôr môžu dámy navštíviť second handy, alebo si dať oblečenie ušiť na mieru,“ porozprávala S. Koščíková. Móda sa vracia, takže je vysoko pravdepodobné, že aj v obchodoch budú mať niečo vhodné v ponuke. „Páni to majú jednoduchšie. Keď si dajú oblek, vyzerá to elegantne,“ povedal za mužské pokolenie J. Kubriczký.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 29, ktoré je v predaji od 19. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina