Florbalisti FBC Páv budú hrať prvú ligu v Diplomat aréne

  • Šport / Ostatné športy
  • 18. júla 2016, 10:52
  • Autor:th

Florbalisti FBC Páv Piešťany budú v nasledujúcej sezóne pôsobiť v druhej najvyššej florbalovej súťaži na Slovensku – prvej lige. Zápasy ročníka 2016/2017 budú hrať v Diplomat aréne a radi by na svoje zápasy prilákali čo najviac fanúšikov. O aktuálnych novinkách v klube nám porozprával prezident FBC Páv Matúš Kromholc.

► Napriek tomu, že sa vám postup do prvej ligy nepodarilo vybojovať, využili ste vývoj situácie na funkcionárskom poli, hoci bola mierne komplikovaná. Môžete nám to ozrejmiť?
Už počas play-off sme vo vedení klubu vedeli, že šancu na postup nebude mať iba víťaz play-off, ale aj finalista. Nakoniec nám však nevyšlo semifinále a skončili sme na nepostupovom treťom mieste. Tímy zo stredného Slovenska odmietli postup, a tak prišla pozvánka k nám, ktorú sme ihneď akceptovali, uhradili sme poplatky a doriešili sme administratívu. Banskobystričania si to však rozmysleli v predposledný deň z 30 dní a zväz ich uprednostnil. Nasledovala konferencia zväzu, ktorej som sa zúčastnil a požadoval som odvolanie, nakoľko stredoslovenský kraj nemal spracovanú legislatívu k súťaži, čím by sme regulárne mali byť uprednostnený ako klub my. V tom čase však dlhoročný prvoligový účastník z Dolného Kubína oznámil zánik mužskej kategórie, čím sa uvoľnilo miesto pre nás a odvolanie stratilo význam.

► Teraz je už však všetko jasné, ste právoplatným členom prvej ligy. Kedy odštartujete letnú prípravu?
Prípravu začíname naplno od začiatku augusta v Diplomat aréne, čo bude ďalší krok vpred pre florbal v našom meste.

► Plánujete nejaké zmeny v kádri, prípadne zaujímavé posily?

Príchodom do klubu poteší divákov Peter Janda zo Serede, jeden z najlepších strelcov druhej ligy. Avizovaný prestup máme aj z extraligového Grasshopersu Žilina a z prvoligovej Banskej Bystrice. Ďalší štyria hráči prídu z druhej ligy. Uvidíme, kto sa ako uchytí, nakoľko prioritu majú domáci hráči.

► V prvej lige budete pôsobiť premiérovo a konkurencia v nej je isto kvalitná. S akými cieľmi pôjdete do novej sezóny?
Cieľ je jednoznačný – postup do play-off a udržanie sa v prvej lige.

► Ako ste spomínali, novinkou bude vaše pôsobenie v Diplomat aréne. Čo to pre pávov znamená?

Diplomat aréna je kultúrny stánok pre divákov, pohodlie i hrdosť pre fanúšikov a pre hráčov úprimná radosť. Dokážeme zabezpečiť kvalitnejšie tréningy, vďaka atmosfére krajšie zápasy a pre partnerov vzniká viac mediálneho priestoru. Presun do arény je obrovský krok vpred a sme pripravení tento potenciál naplno využiť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda