Hudobný tip: Polish jazz

  • Kultúra a spoločnosť
  • 14. júla 2016, 11:03
  • Autor:Adam Kvasnica, zdroj: Muza

V rubrike Hudobný tip predstavujem albumy, ktoré stoja za vypočutie. Vyberám tituly, ktoré sú zaujímavé po hudobnej i po koncepčnej stránke. Hudba sa však lepšie počúva, ako sa o nej číta, preto si budete môcť vypočuť ukážku z predstavovaného albumu každú sobotu o 22.00 h na vlnách Rádia Piešťany.

Hudobným tipom na tento týždeň je eponymný album od poľského džezového zoskupenia Polish Jazz Quartet, ktorý bol nahraný v roku 1964. Album vyšiel pod poradovým číslom 3 na slávnej kompilácii Polish Jazz, ktorá vychádzala pod značkou poľského vydavateľstva Muza v rokoch 1963 až 1989. Počas tohto obdobia bolo zaradených do tejto pamätnej série spolu 76 albumov, pričom mnohé patria k míľnikom nielen európskeho, ale aj svetového džezu. Album Polsih Jazz Quartet je nepochybne jedným z nich. Na doske môžeme počuť hrať hudobníkov z prvej slávnej poľskej džezovej školy, Wojciecha Karolaka na piane, Jana Ptazyna Wroblewskeho na saxofóne a Andrzeja Dabrowskeho na bicích. Kvartet dopĺňa poľský kontrabasista Juliusz Sandecki.

Album si budete môcť vypočuť už túto sobotu o 22.00 h vo vysielaní Rádia Piešťany.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina