Švédom pri skladbe Final Countdown zlyhal zvuk

  • Kultúra a spoločnosť
  • 3. júla 2016, 19:18
  • Autor:A. Mathiasová

S prvým náznakom štvrtkového
zapadajúceho slnka sa letisko začalo
plniť milovníkmi zahraničných hudobných
formácií.

Nultý deň, ako ho organizátori nazvali, odštartovala v béčkovom stane Symfobia, predstavil sa i Arzén a Alkehol. Veľký stan rozozvučala až nemecká kapela Guano Apes, ktorá rozpútala skutočnú šou. Spolu so speváčkou si zakričali i tí, ktorí až tak tvrdú hudbu nemusia.

„Myslím si, že každá dobrá hudba vždy prispieva k vytváraniu perfektnýchpriateľských a spoločenských väzieb. My máme radi muziku z neskorých 80. a začiatku 90. rokov. Počúvame grunge, postgrunge a dodnes je v našej tvorbe cítiť tieto vplyvy. Máme však radi aj kvalitný moderný rock. Najlepšie je, keď je to mix a o to sa snažíme. Naši fanúšikovia oceňujú, že nejdeme len jedným smerom, ale aj to, že naša hudba má posolstvo. Na Topfeste sme vystúpili po prvý raz. Hrali sme 90 minút a tak sme si mohli dovoliť to poriadne roztočiť. Ponúkli sme všehochuť. Zahrali sme hity Big in Japan, Open your eyes, ale aj aktuálnu tvorbu z posledného albumu. Ste naozaj skvelé publikum a je nám ľúto, že tu nemôžeme zostať dlhšie,“ povedal gitarista Guano Apes Henning Rümenapp.

Po nemeckej kapele už sa na pódium v Piešťanoch postavila legenda, švédska skupina Europe, ktorej hity si fanúšikovia pospevujú už desiatky rokov. Zahrali všetky známe skladby, no posledným prídavkom skvelej šou sa stala nezabudnuteľná melódia piesne Final Countdown. Pri tejto „bombe“ sa síce stalo presne to, čo sa stať nemalo – zvukári nezvládli situáciu a na posledných tridsať sekúnd vypadol zvuk, no atmosféru z výborného koncertu táto chyba nepokazila. „Máte naozaj fantastické publikum! Naozaj milujeme, že sme tu, je to tu taká čistá rocková emócia. Slovenskí fanúšikovia milujú gitary a bubny. Je naozaj úžasné prísť do tejto časti Európy, výborne totiž podporujete rockovú scénu,“ uviedol líder Europe Joey Tempest. Fanúšikov potešil niekoľkými slovenskými slovíčkami, na záver i pochvalou. „Ďakujeme vám veľmi pekne! Sme radi, že sme späť na Slovensku a určite sa sem ešte vrátime,“ zakričal J. Tempest.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 27, ktoré je v predaji od 4. júla

0 Shares

Najnovšie správy

Obchodný reťazec Hornbach plánuje postaviť ďalšiu predajňu pre domácich majstrov, záhradkárov a stavebníkov v Trnave. Stáť má v obchodnej zóne…
  • 16.06.2024, 00:01
  • Kraj / Spravodajstvo
Dnes je nedeľa 16. júna. Tento deň je Medzinárodným dňom afrického dieťaťa. Meniny má Blanka, Bianka.
  • 16.06.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pred 85 rokmi, presne 7. júna 1939, odletelo z piešťanského letiska osem príslušníkov 3. leteckého pluku Milana Rastislava Štefánika s…
  • 16.06.2024, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
nedeľa, 16. júna 2024
Meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf