Recepty z kuchyne herečky Anky Šiškovej
Sériu receptov publikuje vo svojej knihe s názvom Nič lepšie nepoznám slovenská herečka Anna Šišková.
Morčacie stehno na hrozne
Potrebujem:
1 vykostené morčacie stehno
1 strapec hrozna, najlepšie červeného
5 plátkov slaniny
2 cibule kúsok masla
Na dno pekáča uložím 2 plátky slaniny, na to položím morčacie stehno, ktoré veľmi málo posolím. Cibuľu nakrájam na plátky a nasypem na mäso spolu s hroznom. Navrch dám ostatnú slaninu a lyžičku masla. Neprilievam vodu, lebo hrozno, cibuľa aj mäso pustia veľa šťavy. Pekáč prikryjem, pečiem vo vyhriatej rúre asi 2 hodiny na 180 oC. Podávam s ryžou.
Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 27, ktoré je v predaji od 4. júla.