Recepty z kuchyne herečky Anky Šiškovej

  • Kultúra a spoločnosť
  • 3. júla 2016, 10:38
  • Autor:A.Š.

Sériu receptov publikuje vo svojej knihe s názvom Nič lepšie nepoznám slovenská herečka Anna Šišková.

Morčacie stehno na hrozne



Potrebujem:
1 vykostené morčacie stehno
1 strapec hrozna, najlepšie červeného
5 plátkov slaniny
2 cibule kúsok masla

Na dno pekáča uložím 2 plátky slaniny, na to položím morčacie stehno, ktoré veľmi málo posolím. Cibuľu nakrájam na plátky a nasypem na mäso spolu s hroznom. Navrch dám ostatnú slaninu a lyžičku masla. Neprilievam vodu, lebo hrozno, cibuľa aj mäso pustia veľa šťavy. Pekáč prikryjem, pečiem vo vyhriatej rúre asi 2 hodiny na 180 oC. Podávam s ryžou.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 27, ktoré je v predaji od 4. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 27. októbra. Tento deň je Dňom Černovskej tragédie a Svetovým dňom audiovizuálneho dedičstva. Meniny má Sabína.
  • 27.10.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 28. októbra. Tento deň je Dňom vzniku prvej Československej republiky a Svetovým dňom Džuda. Meniny má Dobromila,…
  • 28.10.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 29. októbra. Tento deň je Svetovým dňom psoriázy. Meniny má Klára.
  • 28.10.2025, 22:26
  • Dobré ráno, Piešťany!
Vážsky kanál pod hojdacím mostom v Piešťanoch sa dočkal netradičného čistenia. Zavítala tam skupina nadšencov, ktorí sa venujú magnet fishingu…
  • 26.10.2025, 07:59
  • Piešťany / Spravodajstvo
Hasičská automobilová cisterna Tatra 815 CAS 32 6x6, prezývaná Terezka, odjazdila v sobotu 18. októbra svoje posledné kilometre pre Dobrovoľný…
  • 26.10.2025, 12:23
  • Spravodajstvo / Región
streda, 29. októbra 2025
Meniny má Klára, zajtra Šimon, Simona