Znovuzrodenie seniorského futbalu v Piešťanoch! Nové vedenie PFK prihlásilo mužstvo do ôsmej ligy

  • Šport / Futbal
  • 29. júna 2016, 15:02
  • Autor:T. Horký

Futbalovým klubom PFK Piešťany otriasli v posledných dňoch personálne zmeny. Staré vedenie na čele s Róbertom Studeným pri piešťanskom futbale skončilo. Vedenie klubu bude mať na starosti spolu so skupinou svojich spolupracovníkov nový predseda výkonného výboru Erik Hlavatý. Novinkou by malo byť opätovné oživenie seniorského mužstva, ktoré už vedenie PFK prihlásilo do ôsmej ligy. Ďalšie informácie o smerovaní piešťanského futbalu nám načrtol E. Hlavatý.

► Mohli by ste nám ozrejmiť, aké zmeny nastali v uplynulých dňoch v klube PFK Piešťany?
Trinásteho júna zasadol výkonný výbor, ktorý prijal návrh na ukončenie pôsobenia Róberta Studeného ako štatutára klubu. Noví členovia výkonného výboru zvolili za šéfa mňa. Túto funkciu som prijal a načrtol som víziu, čo sa týka krátkodobej a strednodobej perspektívy klubu. V tejto chvíli fungujeme podľa starších stanov, ktoré sa ešte nemenili.

► Ktorí sú ďalší členovia výkonného výboru a členovia realizačného tímu?

Okrem mňa sú členmi výkonného výboru Ján Stachura a Michal Krajčovič. Plánujeme však zmeniť stanovy, radi by sme do výkonného výboru pozvali aj zástupcu mesta, keďže by sme s mestom chceli úzko spolupracovať. V realizačnom tíme ešte budú Martin Javorka, Cyril Stachura, ktorý bude trénovať mladších žiakov a zároveň sa stane športovým riaditeľom klubu, a Jozef Glos, ktorý je štatutárom PFK Junior.

► Môžete nám priblížiť víziu a koncepciu, ktorou chce nové vedenie PFK nastoliť trend v smerovaní piešťanského futbalu?
Sú to dva základné body, ktoré by sme chceli splniť. Máme záujem pokračovať v nastolenom trende, keď sme pred trištvrte rokom prebrali prípravkárske ročníky. Máme záujem, aby tu bolo čo najviac detí a mali sme čo najväčšiu mládežnícku základňu. Druhá vec je oživenie A-mužstva, musíme začať od úplného začiatku, od ôsmej ligy. Aj toto má však svoje čaro. Mužstvo sme už do súťaže prihlásili a budeme ho postupne budovať.

Športovým riaditeľom bude futbalovo známy Cyril Stachura.

► Minulý rok dosahovali veľmi dobré výsledky najmä dorastenci, zvlášť tí mladší. Čo bude dôležité, aby v blízkej budúcnosti zažili progres aj ostatné kategórie?
V čo najkratšom čase sa chceme pokúsiť postúpiť s dorastencami do druhej ligy. Máme veľmi silné tri ročníky, na ktorých sa dá v budúcnosti stavať. Taktiež chceme poctivo pracovať a týmto vyslať signál verejnosti, že futbal v Piešťanoch robíme dobre. Plánujeme organizovať kempy, turnaje, chceme, aby sa značka PFK Piešťany dostala do povedomia Piešťancov i širokého okolia.

► Spomedzi všetkých členov výkonného výboru a realizačného tímu je v slovenskom futbale azda najznámejší Cyril Stachura, ktorý bude športovým riaditeľom klubu. Je aj jeho meno garanciou a signálom verejnosti, že to myslíte naozaj vážne?

Presne tak. Tí, ktorí sa troška venujú futbalu, vedia, čo má Cyril v kariére za sebou. Či už v hráčskej, ale hlavne v trénerskej. Mal ponuky od iných klubov, ale rozhodol sa na základe nášho projektu, že chce ostať v Piešťanoch.

► Piešťanský futbal bol posledné dva roky bez tímu mužov. Od budúcej sezóny však seniorský futbal zažije reštart, keďže ste ho prihlásili do ôsmej ligy. Už máte predstavu o zložení hráčskeho kádra?
Keď mám byť úprimný, niektoré mená už máme dohodnuté. Sú to väčšinou odchovanci, ktorí ešte hrávali druhú ligu. Vekový priemer určite nebude 20 rokov. Káder budú tvoriť starší skúsenejší hráči, ktorí však nebudú mať problém ôsmu ligu odohrať. Aj to možno bude lákadlom pre fanúšikov, aby sa na týchto hráčov prišli pozrieť. O všetkom budeme postupne informovať.

► Trénerom mužov bude Michal Krajčovič, ktorý v Piešťanoch už v minulosti pôsobil. Prečo padla voľba práve naňho?
Mišo bol viac-menej dohodnutý už predtým. Je to srdciar. Stretli sme sa tu ľudia, ktorí majú rovnaký názor na fungovanie a smerovanie klubu. On by to toho išiel aj za starého vedenia, takže tu nebolo o čom.

Nové vedenie chce, aby sa mládežnícky futbal v Piešťanoch zlepšoval.

► V minuloročnom tíme starších či mladších dorastencov sa ukazovalo viacero šikovných hráčov. Rátate so zapojením niektorých aj do seniorského mužstva?
Michal Krajčovič určite chce zapojiť do prípravy niektorých chalanov, čo skončili v staršom doraste. Medzníkom medzi A-mužstvom a dorastom by mal byť Martin Javorka, a tak budeme mať dobrý prehľad aj o potenciálnych mladíkoch pre áčko.

► Zameriavať sa však chcete hlavne na mládež. V okolí Piešťan funguje niekoľko futbalových akadémií, ako napríklad Centrum futbalovej mládeže Jozefa Adamca vo Vrbovom a Trebaticiach či Futbalová škola Róberta Hanka. Bude cieľom PFK spraviť z Piešťan mekku mládežníckeho futbalu v okolí?
Chceli by sme čo najviac detí. Nebudeme sa pozerať ani doprava, ani doľava. Ak si budeme robiť svoju prácu dobre, výsledky to za nás budú hovoriť samy. Všetci sú u nás vítaní.

► Pripadá do úvahy spolupráca so spomenutými akadémiami?

Diskusii sa nebránime. Každá spolupráca však musí byť úspešná pre obe strany. Určite sa môžeme baviť o spoločných projektoch.

Erik Hlavatý, nový predseda

► Za úpadkom piešťanského futbalu stoja hlavne finančné problémy, ktoré klub v posledných rokoch postihli. Ako plánujete riešiť túto situáciu?

Podľa nás zmluva, ktorá je medzi mestom a starým vedením PFK, nie je príliš výhodná a trochu znepríjemňuje chod klubu. Niektoré body by sme chceli otvoriť. Stretnutia so zástupcami mesta sa už uskutočnili a som prekvapený pozitívnym postojom. Chceme otvoriť zmluvu, aby sme mohli v objekte PFK robiť rôzne projekty, z ktorých by išli financie späť do klubu. Chceme, aby všetko bolo transparentné. Veľmi nám takisto pomáha firma Dušana Guláša. Samozrejme, nebránime sa akejkoľvek spolupráci a radi privítame pomoc, či už finančnú, alebo materiálnu.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 26, ktoré je v predaji od 28. júna.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika