Študenti budú odovzdávať batohy na dobrú vec

  • Kultúra a spoločnosť
  • 29. júna 2016, 14:10
  • Autor:am

Po poslednom úspešnom projekte sa partia piešťanských filantropov opäť rozhodla pomáhať. Aktivisti z nadácie Myška sa tentoraz vybrali na piešťanské stredné školy, aby predstavili zámer ďalšieho projektu a navnadili študentov, bez ktorých to nepôjde. Podporovať v štúdiu chcú totiž deti zo sociálne slabších rodín.

Najnovší projekt s názvom Naplň batoh nie je len o pomoci ľuďom, ale i prírode. „Vzťahuje sa aj na recykláciu a čistenie,“ povedal Ivan Samko, organizátor projektu. V minulom týždni partia z nadácie navštívila tri stredné školy v Piešťanoch, a to Strednú odbornú školu obchodu a služieb, Strednú odbornú školu záhradnícku a Strednú priemyselnú školu elektrotechnickú. „V septembri budeme pokračovať v tomto maratóne, v rámci ktorého by sme chceli obehať celé Slovensko,“ uviedol I. Samko.

Princíp projektu je jednoduchý, prvý impulz však musí prísť od študentov, ktorí do školy prinesú svoje staré nepotrebné batohy. „Raz za kvartál sa zastavíme a vyzbierame ich. Zároveň sa urobí súpiska, kde bude uvedené, ktorá škola koľko batohov darovala. Tá najlepšia môže získať 200 eur,“ prezradil organizátor.

Batohy po vyzbieraní sponzor naplní školskými potrebami a nadácia ich venuje sociálne slabším žiakom. „Pri rozhodovaní budeme pracovať aj so sociálnymi sieťami. Ľuďom dáme priestor, aby anonymne niekoho navrhli,“ informoval I. Samko. Keďže akcia sa súčasne bude uskutočňovať v Nitrianskom kraji, batohy pocestujú práve z jednej časti do druhej. „Nechceme, aby sa stalo, že si niekto zbadá svoj batoh. Anonymný efekt by sa stratil. Aj keď žijeme v dobe, keď ľudia pomoc potrebujú, stále sú medzi nami takí, ktorí by sa mohli posmievať,“ dodal na záver I. Samko.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 26, ktoré je v predaji od 28. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek