Športová olympiáda aj s atrakciou – chôdzou na lyžiach

  • Kultúra a spoločnosť
  • 29. júna 2016, 09:50
  • Autor:vd

V závere školského roka si deti Základnej školy na Brezovej ulici v Piešťanoch zašportovali. Prvý ročník Športovej olympiády školy slávnostne otváral prestrihnutím pásky majster sveta, Európy a štvornásobný olympionik v rýchlostnej kanoistike Róbert Erban z Piešťan.

„Povzbudil deti k športovej aktivite, ktorá ich čakala. Súťažili totiž v skoku z miesta, v hode kriketovou loptičkou, v šprinte na päťdesiat a vytrvalostnom behu na tristo metrov,“ povedala organizátorka olympiády Eva Muránska.

Na jednotlivé stanoviská nastúpilo spolu tristo detí od prváčikov po štvrtákov. Keď jedny súťažili, ostatné deti v tieni stromov, keďže vonku boli horúčavy, relaxovali pri rôznych hrách, ktoré im zinscenovali triedne učiteľky. Jedny sa plazili tunelom, ďalšie si skúšali koordináciu chôdze s kamarátom, ku ktorému ich priviazali jednou nohou, iné pochodovali vo dvojiciach priviazané k drevenej lyži. Deti skákali vo vreci, triafali krúžkami na cieľ, hrali rôzne hry – aj vytlieskavanú. Na svoje si prišli i tí, čo uprednostňujú kolektívny odpočinok na deke s mobilom v ruke. V závere im vedenie školy odovzdalo diplomy. Na stupienky víťazov sa postavili najšikovnejší športovci, ktorí sú zárukou toho, že ZŠ Brezová opäť uspeje v súťaži Škola roka.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 26, ktoré je v predaji od 28. júna.



0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard