Na pódiu s velikánmi aj Piešťanka

  • Kultúra a spoločnosť
  • 29. júna 2016, 09:16
  • Autor:A. Mathiasová

Piatkovú premiéru koncertného prevedenia hudby z muzikálu Cyrano z predmestia si na pódiu užila aj 19-ročná Piešťanka Karolína Beňačková, študentka hudobno-dramatického umenia na bratislavskom konzervatóriu. Hudbe sa usilovne venuje každý deň, čo bolo vidieť aj pri uvedení sólovej piesne na doskách Domu umenia.

► Ako ste sa dostali k Art Music Orchestra?
Asi pred rokom a pol som sa k nim dostala prostredníctvom rodiny. Moja babička je z Červeníka, rovnako ako väčšina hudobníkov v zoskupení. Každý náš spoločný koncert je neuveriteľným zážitkom. V orchestri pôsobí približne 25 ľudí, je to obrovské teleso. Zažívam úplne iný pocit ako keď koncertujem s kapelou, alebo na podklad pustený „z bedne“.

► Hodnotíte vzájomnú spoluprácu pozitívne?
Celkovo sa mi s nimi spolupracuje veľmi dobre. Vždy sa nájdu nezhody, no je to úplne normálne. Každý človek má iný názor na hudbu, piesne. Nachádzame kompromisy a vždy to dobre vyjde.

► Podarilo sa vám prostredníctvom hudby stretnúť so zaujímavými ľuďmi?
Mala som zážitok s legendou popového spevu, a tým je Zdeno Sychra. Toto koncertné prevedenie muzikálu je jednou z prvých príležitostí, kde som mala možnosť spoznať dvoch hercov. Sú vynikajúci aj ako ľudia, dá sa s nimi komunikovať o všeličom.

► Vystupovali ste v Dome umenia aj v minulosti?

Áno, vystupovala som tu zo základnej umeleckej školy, navštevovala som ju v prvom cykle. Učila ma vynikajúca profesorka Darina Mocková, ktorá ma naviedla na profesionálnu koľaj v spievaní a tej by som sa chcela venovať.

► Ako sa cítite, keď sa na toto pódium po rokoch vraciate?

Tréma je vždy. Myslím si, že každý spevák, herec a každý človek, ktorý sa na pódium postaví, by tú zdravú trému mal mať. Zodpovedne ide sám za seba. Pred predstavením som mala stres, aj keď som vedela, čo ma čaká a mala som to niekoľkokrát odspievané. Skrátka, je mojou zodpovednosťou, aby výkon šiel prirodzene zo mňa, z môjho srdca a na ľudí zapôsobil a odniesli si čo najlepší umelecký zážitok. Pozrieť sa prišla v hojnom počte aj rodina.

► Chcete sa hudbe venovať aj naďalej?

S orchestrom by som chcela ďalej spolupracovať, nemám v pláne od neho odchádzať. Spevu sa chcem v budúcnosti venovať profesionálne. Ale ešte je vo hviezdach, že v ktorom smere. Robím na rôznych veciach, v rôznych žánroch. Nielen muzikály, ale aj rockové, popové veci. Momentálne prskám do všetkého a hľadám, čo by bolo mojou dominantou.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 26, ktoré je v predaji od 28. júna.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard