Lyžiari na tráve v Nemecku úspešní

  • Šport / Ostatné športy
  • 28. júna 2016, 15:39
  • Autor:lm

Uplynulý víkend sa začala sezóna aj lyžiarom na tráve, keď sa v nemeckom Ehrenfriedrsdorfe konalo prvé kolo FIS Svetového pohára žiakov. V šesťčlennej výprave Slovenska boli aj dvaja členovia LK Remas Piešťany – Vanesa Drahovská a Alex Jánoška z Banky.

V. Drahovská zvíťazila v slalome a v obrovskom slalome bola druhá a po týchto pretekoch sa ujala celkového vedenia v súťaži. A. Jánoška bol v slalome druhý a v obrovskom slalome sa umiestnil na štvrtej priečke.

Doteraz najúspešnejší lyžiar na tráve Adam Masár postúpil do juniorskej a licencovanej dospeláckej kategórie a v rovnakom termíne mal štartovať vo Svetovom pohári dospelých v Rakúsku, dal však prednosť medzinárodným pretekom vo vodnom lyžovaní v Českej republike. Na tomto podujatí za účasti lyžiarov z Rakúska, Bieloruska, Česka a Slovenska skončil v skokoch tretí, keď si výkonom 38,4 metra zaistil zvýšenie mostíka na 165 centimetrov, a v ďalších pretekoch už skočil vyše 40 m. A. Masár sa tento rok sústredí augustové ME na vode v talianskom Reccete.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 26, ktoré je v predaji od 28. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard