Strateného Matúška našli rodičia na polícii

  • Spravodajstvo
  • 17. júna 2016, 08:24
  • Autor:Mirka Gúčiková

„Stratil sa štvorročný Matúško, mal krátke modré nohavice a biele tričko s páskami…,“ začuli ste viacerí z pódia na piešťanskom CityFeste koncom mája. Možno vám tiež stislo srdce ako mne, jeho matke, keď ho zrazu nebolo.

Boli sme na oslave v Kursalone, pomaly sme sa chystali domov. Matúš tam pobehoval s inými deťmi, bol vonku s tatinom, vbehol dnu a o chvíľu ho nebolo. Prehľadali sme všetky miestnosti, toalety, okolie, vybrali sme sa do mesta, do parku, nechali sme to vyhlásiť na koncerte. Do hľadania sa zapojili hostia na oslave aj oslávenec. Bola už tma a ja som bola zúfalá pri pohľade na tmavý park. Zavolali sme políciu.

A čo robil medzitým Matúš? Z Kursalonu vybehol k amfiteátru a zbadal obľúbenú skákajúcu fontánu. Svietila! Rozbehol sa tam a jašil sa s deťmi, čo stretol. Prebehoval pod prúdmi vody a celý sa do nitky zamočil. A zrazu nevedel, ako sa má vrátiť naspäť. Ale zato poznal cestu k obchodu svojej babičky na Teplickej ulici. Vybral sa sám krížom cez vibrujúci CityFest.

Z celého srdca ďakujeme úžasným ženám, ktoré stretli premočeného Matúša na Teplickej ulici pri hudobninách a zavolali políciu. Vďaka nim príbeh nášho tuláka skončil šťastne, silnými objatiami na mestskej polícii, kde sme si ho vyzdvihli. Preto prosím spomínané ženy, aby sa zastavili v obchode s textilom GIMI na Teplickej ulici a nechali na seba kontakt! Ďakujeme aj policajtom Karolovi Hubinákovi a Lukášovi Drevenákovi za láskavý prístup. Matúška sme našli zabaleného v policajnom svetri a v bunde a jeho mokré veci sa sušili na šnúre pred stanicou.

Hoci tento zážitok budeme ešte dlho „predýchavať“, naplnil nás dôverou v to, že ľudia nie sú ľahostajní. A tiež zistením, že malé deti sú oveľa životaschopnejšie, ako sme si kedy mysleli. Matúš povedal, že neplakal ani sa nebál, ale že je mu to veľmi ľúto. Dohodli sme sa, že už si vždy povieme, keď niekto z nás bude chcieť niekam ísť. A tiež ho naučíme, že má zostať na mieste, ak nás zrazu neuvidí.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof