Posila Čajok A. Slamová: Rada by som sa zaradila medzi opory

  • Šport / Basketbal
  • 17. júna 2016, 08:00
  • Autor:T. Horký

Prvou posilou basketbalistiek Piešťanských Čajok sa stala slovenská reprezentantka a bývalá hráčka Šamorína Angelika Slamová. V prvom rozhovore po príchode do Piešťan nová členka vicemajstrovského tímu napríklad prezradila, že by sa rada zaradila medzi opory tímu z kúpeľného mesta i ďalšie zaujímavé informácie.

► Ako sa zrodil váš prestup k Piešťanským Čajkám a aké sú zatiaľ vaše prvé dojmy z nového pôsobiska?
Po piatich seniorských sezónach v drese Šamorína som cítila, že je čas na zmenu. Skončila mi zmluva a kontaktoval ma tréner Martin Pospíšil, ktorého poznám z mládežníckych reprezentácií aj tej seniorskej a dohodli sme sa na stretnutí. Povedal mi o záujme Piešťan o mňa a priblížil mi, čo by ma čakalo, ak by som sa rozhodla pre pôsobenie v Piešťanoch. Neskôr prišlo stretnutie s novou manažérkou Čajok Broňou Borovičkovou. Prebiehalo vo veľmi priateľskom duchu, manažérka mi predstavila podmienky, ktoré ponúkajú. Prvé dojmy sú príjemné, stretla som sa tu s viacerými kamarátkami z reprezentácie a ostatné baby aj realizačný tím sú super. Takisto hala i celkové zázemie vyzerajú skvelo, teším sa, že budem pôsobiť v družstve, v ktorom už na prvý pohľad všetko funguje na profesionálnej úrovni. Mesto som si ešte celé prezrieť nestihla, ale zatiaľ na mňa pôsobí príjemne.

► V drese Šamorína ste nastúpili proti Čajkám viackrát. Akým bol piešťanský tím pre vás súperom?

Čajky som vnímala ako tím s veľkým potenciálom, ktorý z roka na rok napredoval a mal čoraz vyššie ambície.

► Môžete nám prezradiť, či ste mali na výber z viacerých ponúk alebo boli Čajky jedinou a jednoznačnou voľbou?
Dostala som viacero ponúk, najmä zo zahraničia. Vlastne Piešťany boli jediné slovenské družstvo, ktoré ma oslovilo.

Angelika Slamová je súčasťou kádra ženskej basketbalovej reprezentácie.

► Čo najviac zavážilo, že ste sa rozhodli práve pre Piešťany?
Veľkú váhu malo to, že ešte študujem na vysokej škole v Bratislave a z daných ponúk bolo pri Piešťanoch najreálnejšie stíhať popri basketbale aj štúdium. Samozrejme, zavážil aj fakt, že sem prichádzam do známeho prostredia, keďže ako som už spomínala, mám tu viacero kamarátok a takisto je tu tréner, pod ktorým som už pôsobila, takže približne viem, čo môžem očakávať.

► V Čajkách už minulý rok pôsobila vaša kamarátka Sabína Oroszová, s ktorou ste v Šamoríne vyrastali. Zisťovali ste si od nej informácie o tom, ako to v klube funguje?
So Sabi sme spolu odmalička hrávali, až kým neodišla do USA. Celú túto sezónu sme boli v kontakte, takže som od nej mala približné informácie o tom, ako to v Piešťanoch funguje. Jej prítomnosť v družstve Čajok bolo určite jedným z plusov, prečo som sa pre ne rozhodla.

► Brali ste pri rozhodovaní do úvahy aj fakt, že Čajky budú opäť nastupovať v Európskom pohári?

Mala som ponuku aj od ďalšieho družstva, ktoré pôsobí v EuroCupe. Zaujímala som sa o pôsobenie v tejto súťaži a na základe vecí, ktoré som už uviedla, som sa rozhodla pre Piešťany. Európsky pohár si zahrám prvýkrát v kariére. Vnímam to ako veľkú výzvu otestovať si svoje schopnosti a, samozrejme, nazbierať cenné skúsenosti v súbojoch proti kvalitným európskym družstvám.

Nová akvizícia Piešťan

► Stihli ste si už prebrať s trénermi, čo od vás budú v hre očakávať?
Ako som spomenula, už pred sezónou som sa stretla s trénerom Pospíšilom, ktorý mi predložil predstavu. Prichádzam do nového družstva s pre mňa novým systémom hry a všetko bude záležať aj od toho, ako rýchlo sa dokážem naň adaptovať. Od toho sa bude odvíjať aj moja pozícia v tíme. V Šamoríne som bola odmalička v pozícii líderky a veľa záležalo od mojich individuálnych schopností. V Piešťanoch je ale viacero kvalitných individualít, hra nie je postavená na jednotlivých hráčkach, ale skôr na skĺbení ich schopností a ťahajú za spoločný povraz. Samozrejme, rada by som sa zaradila medzi ťahúňky družstva.

► Čo považujete za svoju najsilnejšiu doménu, ktorú môžete priniesť do hry piešťanského tímu?
Mojou najsilnejšou stránkou je útok, takže v prvom rade asi body. Pod trénerom Pospíšilom však vidím potenciál výrazne zlepšiť svoju defenzívu, takže postupom času by som rada bola prínosom aj v obranných činnostiach.

► V minulej sezóne ste nakukli do ženskej basketbalovej reprezentácie a najmä posledný kvalifikačný dvojzápas v Maďarsku a Portugalsku vám vyšiel výborne. Bude jedným z vašich tohtoročných cieľov usadiť sa v reprezentačnom kádri a zopakovať tieto výkony?
V poslednom roku som bola v užšom výbere reprezentácie a, samozrejme, dúfam, že pôsobenie pod kvalitným trénerom a v kvalitnej európskej súťaži mi pomôžu v napredovaní. Dúfam, že sa dokážem herne aj výkonnostne posunúť na vyššiu úroveň, čo by mi mohlo dopomôcť k stabilnému miestu v reprezentačnom družstve. Rada by som sa krok za krokom prepracovala aj k pozícii jednej z dôležitých hráčok družstva.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 24, ktoré je v predaji od 14. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia