Nová generálna manažérka Bronislava Borovičková: Pri Čajkách chcem zužitkovať hráčske skúsenosti

  • Šport / Basketbal
  • 3. júna 2016, 08:10
  • Autor:T. Horký

Pred pár týždňami sa v realizačnom tíme Piešťanských Čajok udiali niektoré zmeny. Novou generálnou manažérkou basketbalového klubu sa stala Bronislava Borovičková, ktorá v minulosti pôsobila pri tíme ako asistentka trénera. Staronová tvár sa novej funkcie chopila s veľkým elánom a v rozhovore pred začiatkom letnej prípravy prezradila niektoré novinky.

► Ako vznikla opätovná spolupráca s Piešťanskými Čajkami?
Pravdou je, že po odchode na materskú dovolenku som fyzicky odišla z Piešťan, ale v podstate som nikdy neodišla. Bola som v neustálom kontakte s hráčkami aj s trénerom. Ak som mohla, sledovala som aj zápasy Čajok.

► Pred vyše rokom ste v klube pôsobili ako asistentka trénera, teraz budete generálnou manažérkou. Čo všetko bude vaša práca obnášať?
Je to úplne iná náplň práce, hoci si myslím, že je veľmi dobre, keď je na takomto poste človek, ktorý ma k basketbalu blízko a rozumie sa mu. Pochopiteľne, musí mať popritom aj manažérske schopnosti. V prvom rade ma čaká na začiatok to najdôležitejšie – skladanie družstva pre nadchádzajúcu sezónu, ďalej vytváranie vízie tímu do budúcnosti, chémie vo vnútre kádra, čo je to najpodstatnejšie pre úspech či už klubu, alebo akejkoľvek fungujúcej firmy.

► V podobnej pozícii budete pôsobiť prvýkrát. Ako si veríte na tento post?
Je to pre mňa niečo nové, ale zároveň veľká výzva. Čas ukáže, či je to funkcia šitá na mňa, ale zatiaľ sa v nej cítim ako ryba vo vode.

► Máte za sebou dlhoročnú úspešnú hráčsku kariéru, počas ktorej ste nadobudli množstvo kontaktov a skúseností. Bude to pri vašej práci veľkou výhodou?

Samozrejme, pôsobila som vo viacerých kluboch na vysokej úrovni, či už USK Praha, Šopron, alebo Györ, ktoré hrajú európske súťaže. Beriem to tak, že je to môj bonus, ktorý si prinášam so sebou. V každom klube bolo niečo super a niečo, čo nefungovalo, tak môžem porovnávať, vylepšovať a vyhýbať sa nedostatkom.

► Čo by ste chceli z pozície generálnej manažérky priniesť do tímu Piešťanských Čajok?

Ako som spomenula, pôsobila som vo viacerých špičkových kluboch, mám za sebou účasť na štyroch majstrovstvách Európy a počas pôsobenia Natálie Hejkovej pri ženskej reprezentácii som bola v pozícii manažérky družstva, keďže som sa zranila ako hráčka. Je úplne logické, že by som chcela preniesť všetky svoje skúsenosti a pohľady na fungovanie tímu aj do Piešťan. Sú tu na to všetky predpoklady, stabilné ekonomické zázemie a vlastná hala. Na tomto sa dá budovať športový život klubu na vysokej úrovni. Samozrejme, chce to čas a trpezlivosť. Chcem sa pokúsiť o to, čo k podstate športu patrí – prinášať ľuďom radosť z hry, prenášať pozitívnu energiu na celé okolie a zapáliť pre úspech čo najviac priaznivcov.

► Hoci oficiálne nastupujete do novej pozície 1. júna, neoficiálne ste už začali pracovať prakticky pred mesiacom. Hlavnou úlohou je teraz vyskladať káder pre budúcu sezónu. Môžete prezradiť, ako sa vyvíjajú rokovania s hráčkami?
Pracujeme na tom veľmi intenzívne. Denne absolvujem rokovania s hráčkami, s trénermi aj s prezidentom klubu. O všetkých výsledkoch budeme verejnosť informovať. Dievčatá absolvovali rôzne testovania a vyšetrenia a od pondelka sa začala prvá časť letnej prípravy.

► Keďže ste robili asistentku trénerovi Martinovi Pospíšilovi, budete mu a jeho asistentovi Richardovi Kucsovi aj teraz nápomocná?
Samozrejme, keď bude chcieť radu, určite mu poviem svoj názor. Počas predchádzajúcich sezón sme komunikovali veľmi veľa, napríklad keď potreboval počuť aj iný názor, možno ten ženský.

► Váš predchodca Miloš Drgoň odviedol pri Čajkách veľmi dobrú prácu. Bude ťažké na to nadviazať?

Milošovi Drgoňovi v prvom rade patrí veľká vďaka za to, čo pomohol vybudovať a kam priviedol piešťanský basketbal. Klub reprezentuje mesto nielen na domácej scéne, ale robí mu dobrú reklamu už aj v Európe. Dokázal priniesť a zanietiť do klubu Miroslava Neráda, s jeho pomocou funguje na vysokej profesionálnej úrovni. Keď sa toto všetko spojí s ambicióznymi trénermi i realizačným tímom, ponúka to hráčkam veľmi dobré podmienky na ich rozvoj, to fakt môžem porovnať na základe mojich skúseností. Určite chceme v tomto pokračovať a možno priniesť niečo nové, posúvať klub stále vyššie a starať sa o značku Piešťanské Čajky.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 22, ktoré je v predaji od 31. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia