Viera Dusíková: Otvoríme kúpeľnú sezónu

  • Editoriál / Blogy
  • 31. mája 2016, 10:42
  • Autor:Viera Dusíková

Po víkende plnom ľudí, koncertov, množstve podujatí, stretnutí a kvalitných bolehlavov, ktoré sprevádzali CityFest, sa i najbližší víkend Piešťanci nebudú nudiť. Otvoria v poradí už 25. letnú kúpeľnú sezónu.

Už teraz majú premyslené, koho z najbližších pozvú na júnovú parádu. Nemal by to byť žiaden nudný suchár, otravný, skleslý skeptik. Ideálne je, aby si vyhodili z kopýtka aspoň raz začas s tým správnym človekom. Ideálne – s celou partiou. Doprajeme si talianske či balkánske zmrzliny, kvalitné kávičky, zákušteky, cigánsku, pizzu, pivo, víno, všetko perlivé a hlavne – dobré! Lacnejšie to už nikdy nebude, takže s kúpeľnou prirážkou treba rátať. Zvyšok mesiaca nejako prečkáme! Je dobré aj užitočné byť na pár hodín dieťaťom okamihu. Zahodiť starosti, a ak sa dá, aj barly či paličky.

Čakajú nás tu okrem sprievodu plné stánky dobrôt, krojované bábiky, gajdoši z celého Slovenska, hudba v podaní rôznych kapiel – 3D Band, džez i šansón Dáše Libiakovej, komorné vystúpenie troch pôvabných dám, originálne tance umeleckého súboru Atašé, spev a‘capelly Otto Voce či Martin Babjak a Daniel Buranovský. V Hudobnom pavilóne bude koncert superstaristky Emmy Drobnej a osvedčeného Desmodu.

Nedeľa sa bude niesť v znamení folklóru. Ten milujem, takže si nenechám ujsť Slnečnicu, Žito, ľudovú hudbu Petra Obucha a vystúpenie súboru Máj. V Piešťanoch sa chcú blysnúť aj naše partnerské mestá, takže som zvedavá, čo nám pripravia Luhačovice, Poděbrady, Hajdúnánás, Heinola, Ustroň a Číňania z Pekingu. Možno sa nám aj zúžia oči od toľkej parády. No nohy si mnohí ušetríme. Novinkou, ktorú návštevníci iste uvítajú, bude totiž kyvadlová doprava. Autobusy pôjdu každú hodinu po trase poliklinika, zimný štadión, centrum mesta a späť. Vodiči, ktorí prídu do Piešťan na autách, si tak budú môcť pohodlne zaparkovať vozidlá na priľahlých parkoviskách pri poliklinike.

To som ešte zabudla na dračie lode, oslavy hotelovej akadémie, ktorá má okrúhliny – sedemdesiatku. Na svoje si prídu aj futbalisti, ktorí si perú dresy a leštia kopačky na turnaj Slovak Junior Cup. V Piešťanoch sa odprezentujú aj ozbrojenci, ba predstavia nám i nového maskota. Ja by som navrhla hneď dvoch – postavičky Pata a Mata.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava