Na megaturnaji opäť futbalisti AS Rím

  • Šport / Futbal
  • 31. mája 2016, 15:25
  • Autor:th

Nasledujúci víkend to v Piešťanoch bude žiť okrem otvorenia letnej kúpeľnej sezóny aj mládežníckym futbalom. V dňoch 3.-5. júna sa v kúpeľnom meste a v Trebaticiach uskutoční turnaj Slovak Junior Cup 2016, ktorého sa zúčastní 34 tímov zo siedmich krajín. Účasť opäť potvrdili aj mládežníci z talianskeho veľkoklubu AS Rím.

V areáli PFK Piešťany a v Trebaticiach sa odohrá 179 zápasov v kategóriách jedenásť a dvanásťročných chlapcov a tiež dievčat do 13 rokov. Zo slovenských tímov sa predstavia mládežníci takmer zo všetkých futbalových bášt. Zo zahraničia pricestuje okrem spomínaného AS Rím aj Cracovia Krakow z Poľska, 1. FC Slovácko z Česka, Debrecín z Maďarska, ktorý bude obhajovať minuloročné víťazstvo, a mnohí ďalší.

Zmenou oproti prvému veľmi vydarenému ročníku bude to, že sa turnaj uskutoční aj v Trebaticiach, kde to vďaka Centru futbalovej mládeže Jozefa Adamca v posledných rokoch mládežníckym futbalom žije. „Keďže v Trebaticiach si pripomínajú 85. výročie organizovaného futbalu, navrhli sme im, aby sa pri ich oslave športového medzníka pridali k nášmu turnaju. Pozitívna reakcia starostu Juraja Vala nás potešila, takže Slovak Junior Cup chystáme spoločne s trebatickým OFK,“ povedal Radoslav Mlynár.

Súčasťou podujatia budú rôzne sprievodné akcie a navštívia ho aj známi športovci, ktorí vyrástli v Piešťanoch. Minulý rok medzi mladých futbalistov prišli Filip Hološko, Martina Moravcová či Patrik Lušňák.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián