Music festival Piešťany už tento víkend!

  • Kultúra a spoločnosť
  • 24. mája 2016, 09:49
  • Autor:am

Piešťanského festivalu sa v jeho
mladých časoch zúčastňovali umelecké
esá, nechýbala medzi nimi
Česká filharmónia, Josef Suk či mladý
Peter Dvorský. Talentovaní a
úspešní hudobníci, tanečníci či herci
sa v rámci podujatia predstavujú
dodnes, mnohých výnimočných
umelcov uvidíte i na aktuálnom, v
poradí už 61. festivale.

„Je pre nás veľkou výzvou festival udržať nielen v tej kondícii, v ktorej bol doteraz, ale našou ambícia je po uzavretom 60. ročníku rozšíriť jeho vplyv na súčasného diváka,“ informoval Marián Turner, generálny riaditeľ umeleckého súboru Lúčnica, pod ktorým Dom umenia Piešťany pôsobí.

Po šiestich dekádach sa organizátori zhodli na zmene názvu i loga podujatia. „Nová tvár festivalu spočíva v tom, že ho chceme vizuálne oživiť, komunikovať iným spôsobom. Prvou veľkou zmenou je grafika. Určili sme nové logo, kde sme zadefinovali festival v anglickom názve music festival Piešťany. Aby bolo jasné divákom prichádzajúcim z kúpeľov, medzinárodným divákom, na čo prišli a čo všetko dostanú,“ prezradil M. Turner. „Chceli sme, aby to bolo viditeľné, aby z tých písmen hneď každý vedel, že ide o hudobný festival v Piešťanoch. V logu sa dá nájsť aj viac významov, písmená tvoria i motív ‚my‘, ako môj festival,“ porozprával M. Turner.

Otvárací koncert s názvom Hollywood v Piešťanoch si v Dome umenia užijete už tento víkend, konkrétne v sobotu 28. mája o 19.30 h. Predchádzať mu budú o 19.00 slávnostné fanfáry. V utorok 31. mája o 19.00 h vystúpi Lotz Trio s predstavením Mozartov zázračný roh. Hudobníci zahrajú koncert na basetových rohoch. V rámci festivalu si každý príde na svoje, pripravený je prvý slovenský muzikál Cyrano z predmestia, mužská spevácka trojica La Gioia či dokonca Fragile s piesňami nezabudnuteľných Queen.

Program 61. ročníka Music festival Piešťany

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj