Mamičky z burzy darovali odevy ženám i deťom v núdzi

  • Kultúra a spoločnosť
  • 24. mája 2016, 13:00
  • Autor:vd

Jednou z najatraktívnejších akcií piešťanských mamičiek je burza detského oblečenia. V poradí štvrtá sa konala v sobotu 14. mája v tradičných priestoroch jedálne na Vrbovskej ceste v Piešťanoch. Do areálu však vďaka nepriazni počasia prišlo menej nakupujúcich ako zvyčajne. Burza znovu pomohla aj matkám v núdzi.

„Dnes sa tu zišlo štyridsať predávajúcich mamičiek z Piešťan i širokého okolia. Na stolíkoch porozkladali oblečenie, hračky, doplnky, veci rôzneho druhu pre deti a tiež oblečenie pre budúce mamičky,“ povedala organizátorka Veronika Vančová.

„Zaznamenali sme až tretinu nových predávajúcich, tovar bol oproti ostatným burzám odlišný. Záujemkyne nás kontaktujú už aj mimo stanovených termínov. Pýtajú sa, či už náhodou nebude opäť burza. Akciu chceme organizovať každé tri mesiace, aby sme pokryli každú sezónu. Na májovej burze ponúkali mamičky prechodné i letné oblečenie, aj keď práve v sobotu to vyzeralo skôr na upršaný apríl,“ zhodli sa organizátorky. I jedna z predávajúcich mamičiek čakala väčší záujem verejnosti. „Tak si aspoň čo-to nakúpim,“ skonštatovala Janka z Piešťan.

„Dostať sa sem bolo náročné. Doteraz som zažila iba prvú burzu. Dvakrát bola kapacita hneď plná, čomu sa nečudujem, lebo veľa maminiek chce predávať. Je to boj kto z koho,“ zhodnotila situáciu Zuzana z Piešťan. Na jej slová nadviazali organizátorky. „Telefón nám zvonil ostošesť. Štyridsať miest bolo za dopoludnie naplnených. Keby sme mali možnosť navýšiť kapacitu, spravíme to. Žiaľ, väčší priestor sa nám nepodarilo vybaviť,“ uviedla V. Vančová.

Na záver akcie predávajúce mamičky opäť venovali časť oblečenia do zariadenia pre matky, ktoré čakajú dieťatko a nie je im umožnené donosiť ho v prostredí, v ktorom sa nachádzajú. Plnú igelitku dievčenských vecí darovali aj pre dievčatko, ktorého matka je polosirotou, chovankyňou detského domova. „Veľmi si to vážim a ďakujem všetkým mamičkám,“ povedala Mária z Banky. „Radi by sme sa poďakovali Petrovi Majerníkovi, majiteľovi jedálne, za poskytovanie priestorov,“ dodala V. Vančová.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 21, ktoré je v predaji od 24. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina