Zjazdár Zeman deviaty na pretekoch Európskeho pohára

  • Šport / Ostatné športy
  • 18. mája 2016, 08:08
  • Autor:ts

Piešťanský cyklista a pretekár CTM Racing Teamu Filip Zeman skončil deviaty v zjazde na horských bicykloch v Kranjskej Gore. 18-ročný zjazdár sa s ďalšími tromi pretekármi z tohto klubu zúčastnil prvého kola Európskeho pohára v Slovinsku počas víkendu 7.-8. mája.

V sobotnej kvalifikácii sa umiestnil na 10. priečke a postúpil do nedeľného finále, v ktorom skončil deviaty v kategórii juniorov do 19 rokov. Jeho tímový kolega Erik Cais skončil medzi juniormi na 15. mieste.

„Trať nás milo prekvapila. Prialo nám aj počasie, celý čas nám svietilo slnko. Na trati bolo veľa zmien oproti minulému roku, pridali jednu rýchlostnú novinku s veľkými skokmi a zákrutami. Bola náročná na kondičku, ale aj technickú jazdu cez korene, ktoré sa objavovali po celej dĺžke,“ opísal F. Zeman podmienky v Slovinsku.

Piešťanec so svojím výsledkom nebol veľmi spokojný: „Viem, že som mal na viac. Neurobil som síce veľa chýb, ale niektoré miesta som zbytočne prebrzdil a tam som nazbieral sekundy navyše.“

CTM Racing Team mal svojich zástupcov aj v kategórii elite. Český pretekár Ondřej Štěpánek vyhral malé finále a skončil celkovo na 31. mieste. Do superfinále, do ktorého postúpilo z kvalifikácie 30 najrýchlejších, sa nedostal pre nepríjemný pád. Martin Knapec postúpil z kvalifikácie, no počas tréningu si nešťastne vykĺbil rameno a vo finále si už nezajazdil.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 20, ktoré je v predaji od 17. mája.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard