Na absolventskom koncerte pomáhali i malí „píšťalkári“

  • Kultúra a spoločnosť
  • 10. mája 2016, 13:23
  • Autor:vd

Učiteľ Základnej umeleckej školy v Piešťanoch Ľubomír Váry dal dohromady malých „píšťalkárov“ aj väčších gitaristov, aby pomohli svojim kolegom, absolventom Filipovi Urbánkovi, Adamovi Aponyiovi a Lukášovi Kúdelovi prezentovať to najlepšie, čo sa naučili počas ich osemročného a v prípade Kúdelu dvanásťročného štúdia hry na gitare.

Koncert sa konal v Galérii Fontána v utorok 3. mája. Na podujatí trojica hudobníkov odohrala sólové skladby Ferdinanda Carulliho, Jose de Azpiazu, Francisca Tárrega či Emila Hradeckého. Po slávnostnom koncerte a poďakovaní riaditeľa školy Kamila Vavrinca, ktorý všetkým trom absolventom zablahoželal a odovzdal diplomy za reprezentáciu školy, nasledoval voľný program, v ktorom si hudobníci zahrali a zaspievali country melódie. Svoje spevácke umenie v skladbách Jesse James, Zostanem či Loď John B prezentoval ako sólista Adam Aponyi.

Publikum každú skladbu odmenilo potleskom a ľudia opäť obdivovali, ako jeden na prvý pohľad obyčajný chlap, gitarista Ľ. Váry, dokáže svojím neformálnym a priateľským prístupom nadchnúť pre hru nové generácie hudobníkov.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 19, ktoré je v predaji od 10. mája.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina