Hokejisti HBC Andže majstrami Československa

  • Hokej / Šport
  • 10. mája 2016, 13:16
  • Autor:th

Hokejisti HBC Andže Piešťany sa po tretíkrát zúčastnili štvrtých otvorených majstrovstiev Česka a Slovenska amatérov, ktorý sa konal v Plzni od 22. do 24. apríla. Po treťom a vlaňajšom druhom mieste sa Piešťancom opäť podarilo svoje umiestnenie vylepšiť, keď ročník 2016 doslova ovládli.

Obsadenie turnaja bolo jedno z najkvalitnejších. Zúčastnilo sa ho desať mužstiev – sedem českých, dve slovenské a jedno z nórskeho Osla. Piešťanci prešli podujatím bez zaváhania, stratili len jeden bod po remíze 2:2 s Raiders Prahou, ktorý bol ich neskorším finálovým súperom. „Najťažší deň turnaja bola určite nedeľa, keď sme odohrali štvrťfinále, semifinále aj finále. V semifinále nás čakal veľmi kvalitný súper, minuloročný víťaz Rebel Nejdek. Podarila sa nám odplata, vyhrali sme 4:2. Vo finále sme sa stretli s náročným súperom Raiders Praha. Bolo vidieť, že už aj oni toho majú dosť, išlo sa naozaj na doraz. Vyhrali sme 3:1 a myslím si, že sme majstrovstvá vyhrali zaslúžene,“ zhodnotil turnaj jeho najproduktívnejší hráč Mário Potoček.

Brankár HBC Andže M. Bartovic

Do All-Star tímu sa dostali aj ďalší Piešťanci – brankár Matúš Babský a útočník Michal Paulech. Zaujímavosťou bolo, že sa v drese jedného zo súperov HBC Andže predstavila aj legenda svetového hokeja Dominik Hašek. „Hašan však tentoraz nemal šancu a odišiel zo zápasu ako porazený,“ dodal s úsmevom M. Potoček.

Celkové poradie:


1. HBC Andže Piešťany
2. Raiders Praha
3. HC Kora Hošťálkovice
4. Rebel Nejdek
5. HC Nové Strašecí
6. Predators Libchava
7. HC Velc Žilina
8. Komplexní Brigáda
9. Drinken Barons Spišská Nová Ves
10. White Pigs Oslo

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 19, ktoré je v predaji od 10. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina