L. Drahovská strieborná na majstrovstvách Európy v kros duatlone

  • Šport / Ostatné športy
  • 4. mája 2016, 09:15
  • Autor:J. Drahovský

Už v stredu 20. apríla v noci odcestovala slovenská výprava triatlonistov vedená reprezentačným trénerom Milanom Slovákom do rumunského Targu Mures, kde sa v dňoch 22.-24. apríla uskutočnili majstrovstvá Európy v kros duatlone. Do šesťčlenného výberu Slovákov sa dostali aj súrodenci Drahovskí z Piešťan, ktorí súťažili v kategórii juniorov. Tadeáš skončil piaty, Lýdia si vybojovala striebornú medailu.

Po štvrtkovej a piatkovej aklimatizácii a zoznamovaní sa s traťami nasledovala v piatok večer registrácia a oficiálne otvorenie podujatia. Trate bežeckej časti boli náročné – lesný terén s výraznými prevýšeniami, na cyklistike zasa prekvapilo zopár prírodných prekážok a bahenných mlák v lese.

Na sobotné štarty sa postavili Lukáš Cintula, ktorý zvíťazil vo vekovej kategórii do 30 rokov, a Kristína Lapinová, ktorá v hlavnej ženskej elitnej kategórii skončila na vynikajúcom druhom mieste.

V nedeľu súťažili juniori, medzi ktorými boli aj súrodenci Drahovskí. O deviatej hodine sa na štart okrem Tadeáša postavil aj Matúš Kozlovský z Bratislavy. Päť minút po nich štartovali juniorky, kde vybehla na trať jeho sestra Lýdia. M. Kozlovský sa v behu držal na popredných miestach a vynikajúcou cyklistikou sa prepracoval na prvú priečku a stal sa majstrom Európy. Tadeáš v prvom behu skončil na siedmom mieste, výbornou cyklistikou sa dostal o priečku vyššie a v záverečnom behu mu veľa nechýbalo na štvrté miesto. Nakoniec bol piaty.

Lýdia vyštartovala na prvom mieste, avšak ukrajinská pretekárka ju nenechala dlho vpredu. Piešťanka cyklistiku začínala na druhej priečke asi s minútovou stratou. Náročnosť trate však Ukrajinka zvládla lepšie ako Lýdia, ktorá si udržala pred treťou Chorvátkou náskok, takže záverečný beh bol už len o udržaní si pozícií. L. Drahovská napokon získala striebornú medailu.
Vďaka podpore z projektu Talenty novej Európy, ako aj firmy na výrobu bicyklov z Veľkého Orvišťa mohla Lýdia zlepšiť svoju prípravu a veríme, že spolu s bratom Tadeášom budú opäť reprezentovať Slovensko aj na ďalších pretekoch.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 18, ktoré je v predaji od 3. mája.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana