Seniori skrášľovali parčík pri kostole

  • Kultúra a spoločnosť
  • 28. apríla 2016, 08:18
  • Autor:ts

Traja členovia seniorského parlamentu sa v stredu 20. apríla popasovali so skrášlením parčíka pri Kostole sv. Štefana v starých Piešťanoch. Dobrovoľnícke práce pre aktívnych dôchodcov dohodol so Službami mesta Piešťany (SMP) jeden zo zakladajúcich členov Petr Veverka. Skrášľovacie práce by mali pokračovať v spolupráci so SMP aj v mestskom parku či ďalších verejných priestranstvách.

„Pri dávnejšom rozhovore s riaditeľkou SMP Hanou Dupkaničovou som vyslovil otázku, či by bola možnosť realizácie dobrovoľníckych prác seniorov pre SMP v prípade ich záujmu o takúto činnosť,“ osvetľuje začiatky aktivity skrášľovania mesta seniormi P. Veverka. Riaditeľka dobrovoľnú spoluprácu vzhľadom na obmedzený počet zamestnancov len uvítala.

„Pri nedávnom stretnutí seniorskému tímu ponúkli zapojiť sa do úpravy oddychových zón, ako napríklad v parčíku za Kostolom sv. Štefana, v mestskom parku pri kine Fontána i na ďalších miestach parku,“ pokračuje P. Veverka a dopĺňa: „Možno tieto seniorské aktivity nájdu pokračovateľov v širšom zapojení občanov do skrášľovania nášho kúpeľného mesta a budú aj malou výzvou pre majiteľov spustnutých pozemkov a chátrajúcich nehnuteľností prinavrátiť týmto objektom pekný a estetický vzhľad.“

Za seniorov prišli okrem spomenutého aktivistu aj Anna Baničová, ktorá vysadila niekoľko desiatok muškátov a Milan Ščevko. Ten vyčistil chodník od trávy. Všetko potrebné k ich práci a pomocnú ruku dali SMP.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 17, ktoré je v predaji od 26. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 15. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom odporcov vojenskej služby, Svetovým dňom atletiky, Svetovým dňom rodiny a…
  • 15.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 16. mája 2024
Meniny má Svetozár, zajtra Gizela