Úradujúca Miss senior A. Borovská si korunku nasadila sama!

  • Kultúra a spoločnosť
  • 14. apríla 2016, 10:49
  • Autor:vd

Akcia Bavíme sa navzájom sa prehupla do jedenásteho ročníka. V kine Fontána sa vďaka nej v stredu 6. apríla ozýval spev i tóny harmoniky. Piešťanskí seniori oceňovali nielen výkony účinkujúcich kolegov z partnerských organizácií, ale i spevy Krakovčanky. Program uvádzala a množstvo „konín“ narozprávala Daniela Piscová alias Ozefa Omáčkech z Krakován.

„Piesne, ktoré tu dnes odzneli, sú prevažne o láske. Hovorí sa, že ide cez žalúdok? Ak je to pravda, kde končí?“ Takéto a podobné „drísty“ uvoľnili atmosféru, hercom sa ľahšie hralo, spevákom veselšie spievalo, divákom tlieskalo.

V programe vystúpila ženská spevácka skupina Rozmarínky z Piešťan. Po ich skladbách Keď som k vám chodieval cez hájiček a Verešvárske pole zanôtili speváčka Lýdia Jurčová s harmonikárom Aladárom Krajčovičom ťahavú pieseň Klakání a precítenú skladbu Krásny kvet.

Humorné scénky o lakomom i prefíkanom českom turistovi a tiež bezdomovcovi v zoznamovacej agentúre prezentovali členovia združenia Aktívny senior (AkSen). Líder hereckej dvojice by zahanbil aj profesionálov.

Piešťanská liga proti reumatizmu vyslala na zabávanie speváčku Evu Mičkovú s harmonikárom s ozembuchom Jánom Masarykom. Obaja ukázali, že vedia pískať na dvoch prstoch, a Evka i kolená pri otočkách v kroji. Pôsobivú poéziu predniesla s rovnakým úspechom ako minulý rok Oľga Tinajová z Denného centra Rozmarín.

Piesne o rodnej dedinke i láske zaspievali Ratnovské spievanky, prednedávnom krstiace štvrté cédečko. Na vojenskú službu si piesňou Když vojáci jdou zaspomínal Jozef Cabala zo Slovenskej únie proti osteoporóze. Pridal aj staršiu skladbu Maryša. Obomi publikum príjemne prekvapil.

Seniorské organizácie, Ligu proti reumatizmu a Slovenský zväz telesne postihnutých – Denné centrum Svornosť, zastupovala Antónia Borovská z Ostrova. Napriek paličke pomocníčke zvládla preobliekanie z roly lyžiarky, povzbudzovanej výkrikmi „Go, Zuzu, go!“ na atlétku či Miss senior. Tonka, ako ju všetci volajú, je pre každú psinu. Nebránila sa prezentácii v plavkách. Sama si dokonca nasadila korunku krásy. Za jej postavu by sa nemusela hanbiť žiadna dôchodkyňa! „Najskôr som po chorobe nechcela vystupovať, ale prišlo mi na myseľ, že treba urobiť trocha zábavy aj zo seba. Najväčšia fuška? Rýchle preobliekanie.“ Ozefa jej vystúpenie komentovala: „V Ostrove už naťahujú červený koberec!“ Misska pohotovo poznamenala: „To cigáni z voza vytratili!“

Členky Ligy proti rakovine, hoci majú v týchto dňoch plné ruky práce s prípravou Dňa narcisov, zatancovali nežný tanec Stonka podľa choreografie Evy Petrášovej.

S heslom – Úsmev nestojí nič, ale robí mnoho a veselému človeku pripadá celý svet veselý – sa Ozefa Omáčkech lúčila s publikom. Jej muž spolu s Krakovčankou, harmonikárom Michalom Krihom i ostatnými účinkujúcimi na záver zaspieval spoločnú pieseň. Účinkujúcim poďakovala riaditeľka mestského kultúrneho strediska Marta Jurčová uistením, že i jej navodili výbornú náladu.


Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 15, ktoré je v predaji od 12. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard