Kamarát s akčným hrdinom?

  • Kultúra a spoločnosť / Výstavy
  • 14. apríla 2016, 08:45
  • Autor:Alexandra Mathiasová

Pavol Hammel nie je len hudobník, umelecký talent v posledných rokoch prejavuje aj vo výtvarnej tvorbe. Piešťanskí diváci mali pred začiatkom koncertu jedinečnú príležitosť zúčastniť sa na slávnostnej vernisáži jeho tridsaťjeden obrazov.

Sýte farby sa návštevníkom vpíjali do očí od prvého vkročenia do výstavných priestorov Domu umenia. Kurátor Milan Mazúr prirovnal výtvarnú tvorbu k vôli hudobníka osloviť publikum. „Je to o výbušnosti, žiarivom farebnom efekte, čo abstrakcia potrebuje. Skrýva však v sebe aj vnútro,“ zamyslel sa.

Vernisáž sa niesla v príjemnom duchu. Kurátor spomenul aj nevídanú náhodu. „Niektoré celebrity chcú tiež vynikať inak, Sylvester Stallone sa zrazu okrem herectva venuje maľovaniu. Keď Paľo minulý rok vystavoval v Moskve, Stallone mal vernisáž v Petrohrade. Verte neverte, žltá, modrá, zelená, červená… Rovnako ako Hammel,“ povedal M. Mazúr. „Má trošku väčšie svaly. Ale hovorím mu Sylvester,“ zavtipkoval spevák.

„Podľa reakcií návštevníkov vidím, že sú príjemne prekvapení talentom autora. Krásnu hudbu a interpretačné umenie obdivujeme celé roky, teraz sa stávame aj fanúšikmi výtvarného pohľadu speváka. Zaradili sme ju do aprílového dramaturgického plánu, k jari patrí pestrosť, viac úsmevu. Všetko príjemné je pretavené aj v umeleckých dielach Pavla Hammela,“ povedala na margo výstavy Edita Bjeloševičová, riaditeľka Domu umenia Piešťany.

Výstavu si záujemcovia môžu pozrieť do 28. apríla počas popoludňajších otváracích hodín a vždy pred začiatkom podujatia vo veľkej sále. Pracovníci Domu umenia však radi otvoria dvere dokorán aj počas iných hodín.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 15. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom odporcov vojenskej služby, Svetovým dňom atletiky, Svetovým dňom rodiny a…
  • 15.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 16. mája 2024
Meniny má Svetozár, zajtra Gizela