Otto Hejnic Trio už v piatok v Kursalone

  • Kultúra a spoločnosť
  • 13. apríla 2016, 15:33
  • Autor:ts

Art Jazz Gallery v Kursalone vás pozýva v piatok 15. apríla o 20.00.hod. na vystúpenie jedného z najoriginálnejších jazzových zoskupení – Otto Hejnic Trio, ktoré má za sebou veľa úspešných koncertov u nás i v Európe.

O ich prvom albume "One", ktorý vydali v apríli 2012, renomovaní kritici napísali:



"… Ide skutočne o výnimočný počin v česko-slovenskom jazzu", napísal v recenzii o debutovom albume One Jan Hocek pre Jazzreport.

Ďalší z významných hudobných kritikov Igor Wasserberger píše pre časopis Muzikus: "… .skladby majú imagináciu a vyzretý rukopis a predovšetkým neopakovateľnú atmosféru ".

A dnes už legendárny kritik Lubomír Dorůžka povedal pre MF Dnes: "… album One prináša jednoducho ďalší nový zvuk na širokorozvinutej scéne dnešného jazzu …… Otto Hejnic je bubeník, ktorý vie, čo chce a dokáže to ".


Ondrej Krajňák – výnimočný jazzový pianista, absolvent budapeštianskej hudobne akadémie. Nahral mnoho CD. Momentálne u nemeckého vydavateľstva  vychádza jeho CD sólo na klavíri. Je považovaný za európskeho Herbieho Hancocka.

Josef Fečo – bezpochybne úplná kontrabasová špička. Pre svoju osobitosť je jedným z najrešpektovanejších kontrabasistov. Mimo ďalších projektov hráva s legendami Emilom Viklickým alebo Karlom Růžičkom. Josef Fečo je tiež vynikajúci cimbalista z legendárneho rodu Fečovcov.

Otto Hejnic – absolvent pražského štátneho konzervatória, bicie, klavír. Získal štipendium na štúdium na Berklee Music School v Bostone. V priebehu rokov 2000-2005 žil a hral v USA (New York City, Miami, New Orleans). Nahral vyše 30 CD ako sideman. Pre svoj osobitý štýl a originalitu hrania je často vyhľadávaným bubeníkom.  

V roku 2013 zložil hudbu k novému filmovému dokumentu Josefa Abrháma ml. "Hoteliér", kde hrali legendy ako Pavel Landovský, Josef Abrhám, Libuše Šafránková a Jan Kačer.

Dokument získal rad cien, bol nominovaný na Českého Leva v roku 2014.

Promo k druhému albumu "Standarts One"

Vstup voľný

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia