Trebatice na jar stále stopercentné, Hlohovec porazili 1:0

  • Šport / Futbal
  • 6. apríla 2016, 09:09
  • Autor:T. Horký

V 16. kole piatej ligy futbalisti OFK Stavoprac Trebatice hostili FC Slovan Hlohovec. Domáci v nedeľu popoludní nadviazali na dobré výkony z úvodu jari a vybojovali ďalšie tri body, keď o najtesnejšom víťazstve 1:0 rozhodol v úvode druhého polčasu Juraj Klačman.

Zápas bol od začiatku veľmi vyrovnaný. V prvom polčase sa diváci gólu nedočkali a tímy šli na polčasovú prestávku za bezgólového stavu. Tesne po nástupe na druhé dejstvo však Trebatičania skórovali zásluhou J. Klačmana. „V pokutovom území bola taká mela, Lukáš Kirka zakončoval, brankár to ešte vyrazil a ja som to už len dorazil do brány,“ popísal víťazný gól jeho autor.

Po góle sa obraz hry príliš nezmenil, hostia síce chceli vyrovnať, ale nedokázali si vypracovať žiadnu šancu. Navyše, v 61. min prišli o vylúčeného Chalányho, ktorý udrel hlavou súpera a dostal červenú kartu. „Keď sme dali gól, hrali sme zo zabezpečenej obrany. Hlohovec si teda nič nevypracoval, my sme mali množstvo rozbehnutých brejkov, ktoré sme nedokázali pretaviť do gólových šancí. Hral sa zodpovedný zápas z oboch strán, pričom ani jedno mužstvo nechcelo urobiť chybu,“ skonštatoval Martin Směřička.

Podľa J. Klačmana bolo kľúčom k výhre dodržiavanie stanovenej taktiky: „Čo sme si s trénerom dohodli v kabíne, sme aj splnili. Dokázali sme taktiku preniesť na ihrisko a s víťazstvom sme spokojní.“

Vstup do jarnej časti tak Trebaticiam vyšiel a z úvodných troch zápasov vyťažili všetkých deväť bodov. „Nemysleli sme, že to pôjde takto dobre, no dobre sme utužili kolektív, dodržujeme pokyny trénera a zatiaľ nám to vychádza,“ zakončil J. Klačman.

■ Trebatice – Hlohovec 1:0 (0:0)
Gól: 49. Klačman
Červená karta: 61. I. Chalány (Hlohovec)
Zostava Trebatíc: Veselý – Chochula, Směřička, Kuťka, Chebeň, Zelenay, Stredák, Klačman, Kirka, Machač, Prištic (Hrnčiar, Líška, Pažík)

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 14, ktoré je v predaji od 5. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard