Rakovickí študenti patria medzi top 5

  • Mladí dnes / Školy
  • 6. apríla 2016, 13:12
  • Autor:vd

Stredná odborná škola (SOŠ) v Rakoviciach sa na základe celoštátneho výskumu ocitla medzi piatimi najlepšími strednými odbornými školami Trnavského kraja. Tamojších bývalých študentov oceňujú aj zamestnávatelia.

Do výskumu sa zapojilo dvetisíc podnikov. „Zamestnávatelia vytvorili rebríček najlepších stredných odborných škôl v jednotlivých krajoch. Z piateho miesta našej Strednej odbornej školy v Trnavskom kraji máme úprimnú radosť,“ uviedla pedagogička Zuzana Bučková.

Výskum uskutočnil Štátny inštitút odborného vzdelávania v spolupráci so švajčiarskym partnerom. Pri zisťovaní údajov oslovili personalistov, vedúcich oddelení a majstrov firiem, kde je možný predpoklad uplatnenia absolventov. Odborníci hodnotili školy podľa 14 rôznorodých parametrov, aby zabezpečili čo najväčšiu objektivitu a presnosť.

Rakovická škola je už tradične známa tým, že do praxe pripravuje kvalitných aranžérov, floristov či záhradníkov. Medzi najznámejších patrí Pavol Onder, svetovo uznávaný odborník pôsobiaci v Londýne. Traduje sa, že deviataci s problémami na základných školách sa v Rakoviciach správnou motiváciou a pochvalou prebudia k aktivitám, ba začnú sa aj lepšie učiť a mnohí štvorkári si urobia maturitu.

Pracovitosť takýchto ľudí chvália aj zamestnávatelia. „V súčasnosti poskytujeme záujemcom štúdium v štvorročných študijných odboroch s maturitou – manažment regionálneho cestovného ruchu, pracovník marketingu, floristika, sociálno-výchovný pracovník. Deviatakom sú k dispozícii aj trojročné učebné odbory viazač-aranžér kvetín a záhradník. Učni majú čas na vyzretie a mnohí sa napriek počiatočnému váhaniu rozhodnú urobiť si aj maturitu. Preto ponúkame aj dvojročné nadstavbové štúdium v odbore záhradníctvo,“ dodala Z. Bučková.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 14, ktoré je v predaji od 5. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava