Hviezdili Cristovao aj Csáková

  • Mladí dnes / Školy
  • 6. apríla 2016, 08:21
  • Autor:am

Nacvičili choreografiu, naučili sa text a najmä odhodili hanblivosť a postavili sa pred spolužiakov. Odvážne deti zo Základnej školy v Rakoviciach súťažili v populárnej Playback show tento rok už ôsmykrát. V piatok 1. apríla sa v školskej telocvični na okamih predviedli hviezdy ako Taylor Swift, Ben Cristovao či Ilona Csáková.

„Spolu so žiakmi a členmi žiackeho parlamentu sme sa dohodli, že Playback show zorganizujeme prvého apríla. K nedávnemu Dňu učiteľov sme kedysi organizovali duel pedagógov so žiakmi. Tento rok to dátumovo nevyšlo,“ povedal riaditeľ školy Pavol Krátky. Šou spojili s farebným dňom, každý ročník si obliekol tričká inej farby.

Žiaci sa do súťaže prihlasovali dobrovoľne. „Sami si tvoria choreografie aj cvičia čísla,“ uviedol P. Krátky. „V našej škole je už Playback show tradíciou. Pozývame vždy aj žiakov z Veselého, predtým aj z Boroviec. Deti to veľmi baví,“ dodal riaditeľ.

Odvážnych kamarátov prišli podporiť spolužiaci z celej školy. Deň bláznov si už od rána užívali plnými dúškami v príjemnej atmosfére. Tanečno-hudobný maratón odštartoval Miroslav Bruise Žilka, člen niekdajšej víťaznej skupiny talentovej šou. Po ňom už prišli na rad najmladší speváci. Víťazkou tejto kategórie sa stala Ester Bábiková, tretiačka z rakovickej školy: „Spievala som Shake it of od Taylor Swift. Mamina chcela, aby som si ju vybrala. Nacvičovanie šlo celkom ľahko.“

Najmladších vystriedali starší žiaci a zahviezdil jediný chlapčenský účastník. Na parkete rozpútal veľkú šou. „Pesničku Těžký váhy od Bena Cristovaa som sa naučil počúvaním cez slúchadlá v mobile. Víťazstvo ma prekvapilo,“ porozprával štvrták Samuel Nesteš. Pre Piešťanský týždeň tiež prezradil, že tvrdšiu hudbu počúva rád a akrobatické prvky sa naučil úplne sám.

Keďže zopár imitátoriek sa objavilo vo viacerých choreografiách a medzi číslami si potrebovali prezliecť kostýmy, na improvizované pódium vystúpili mimo súťaže aj deviatačky so spoločným „tančekom“. Niektoré sa potom postavili i na stupeň víťazov v tretej kategórii. Najlepšie číslo s kamarátkami nacvičila ôsmačka Vanessa Bokorová, choreografiu vymyslela sama: „Vyhrali sme s hip-hopom a pesničkou od Ariany Grande Bang Bang. Baví ma tento štýl a šla som sem rada.“

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 14, ktoré je v predaji od 5. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel