Tréner hádzanárov MHK pred barážou: Stále snívame náš malý sen

  • Šport / Hádzaná
  • 31. marca 2016, 08:06
  • Autor:stc/th

Hádzanári MHK Piešťany siahali po triumfe v prvej lige, no nakoniec prehrali v poslednom kole v Malackách a obsadili druhé miesto. Aj to ich však posúva do baráže o extraligu, kde neplánujú predať kožu lacno. Tréner Piešťan Martin Nedorost sa teší najmä zo zvýšeného záujmu o hádzanú, ale rovnako aj na barážové súboje.

► Piešťany patria k najväčším favoritom na boj o extraligu. To by ste pred sezónou zrejme brali všetkými desiatimi…?
Víťazstvom nad Martinom sme iba spečatili náš postup do baráže. Prechádzame hádzanárskou situáciou, aká v Piešťanoch dlho nebola. Stále snívame náš malý sen.

► Tím sa posilnil o skúsených bývalých ligistov a je to vidieť aj na výsledkoch…
V minulej sezóne prišiel do nášho mužstva Strižinec, v súčasnej Miženko aj Salvata, hráči s množstvom skúseností. Pri Maťovi Miženkovi som bol sám prekvapený, že prijal našu ponuku a pomáha nám po každej stránke, naozaj. Nielen skúsenosťami, ale viedol aj tréningové jednotky. Má niečo odtrénované, či už v Košiciach, alebo v Hlohovci, určite nám to dalo veľa.

► Podľa našich informácií viedol Martin Miženko niekoľko jednotiek zimnej prípravy. Bolo to pre vás niečo nové, keď vašich zverencov trénoval ďalší hráč?

Nové ako nové. Tiež som donedávna hral aj trénoval a dlho som sa rozhodoval, ktorú z týchto možností si vybrať. Nie je to jednoduché. Dôležité však je, že nám pomáhal pri príprave a priniesol veľa nových prvkov, ktoré nadobudol v predchádzajúcich pôsobiskách. Jednoducho povedané, priniesol inovácie.

► Nielen kvalita hry, ale aj divácky záujem o hádzanú v Piešťanoch stúpa stále viac…
Áno, v posledných zápasoch sme mali takmer plnú halu, aj keď na druhej strane treba povedať, že až takú veľkú kapacitu nemá. Hrávame v telocvični Gymnázia Pierra de Coubertina, kde mali predtým svoj domov Piešťanské Čajky. Nič to však nemení na tom, že aj počas zápasu s Martinom sme boli divákmi neustále hnaní dopredu.

► Je možnosť, že pre rastúci divácky záujem o hádzanú by ste mohli barážové zápasy odohrať v novej Diplomat aréne, ktorá má kapacitu tisíc divákov?
Nemyslím si to. Hlavným dôvodom je fakt, že Diplomat aréna je hlavne basketbalová hala a palubovka nie je prispôsobená na hádzanú. Nie sú tam vyznačené brankárske pásma, sedmičky či devinky Samozrejme, nebránili by sme sa tomu, ale je to na dlhé dohadovanie. Vieme si predstaviť, že by sme pritiahli aj viac divákov, no nie je to zatiaľ reálne.

► Predstavte si, že vám všetko vyjde na výbornú a Piešťany v baráži zvíťazia. Sú schopné hrať extraligu po každej stránke, hráčskej, materiálnej alebo finančnej?
Je to ešte veľmi ďaleko a takto to berieme aj my. Nie sme ešte v takej fáze, aby sme nad tým premýšľali, aj keď nejaké náznaky tu sú. Momentálne však na túto otázku neviem odpovedať. Uvidíme, ako bude vyzerať vyžrebovanie baráže, či budeme začínať vonku alebo doma. Baráž tvoria prvé tri mužstvá zo západu, no aj Levoča z východu má svoje kvality. Určite ideme do každého súboja vyhrať, no rozhodovať budú maličkosti.

► K Piešťanom patrí aj hádzanársky unikát v podobe 62-ročného brankára Jozefa Kapšu, ktorý pravidelne chytáva…
Pred Jožkom klobúk dolu, ako sa v jeho veku hýbe a ako chytá. Nie je to iba postavička, ale nastupuje väčšinou ako jednotka a chytá potiaľ, koľko mu zdravotný stav dovolí.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 13, ktoré je v predaji od 29. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika