Deti si vyskúšali i chemické pokusy

  • Kultúra a spoločnosť
  • 31. marca 2016, 08:15
  • Autor:am

Brány škôl sa málokedy otvárajú cez víkend či prázdniny. V Základnej škole Holubyho v Piešťanoch však v sobotu 19. marca ruch neutíchal. Po prvý raz tu zorganizovali Deň otvorených dverí mimo vyučovacích hodín.

Pozrieť si priestory školy prišli rodičia, súčasní žiaci, budúci prváčikovia, ale i absolventi. „V minulosti sme mali deň otvorených dverí počas vyučovania. Takto sa však návštevám môžeme viac venovať,“ povedala Ladislava Gregoričková, zástupkyňa riaditeľa. „Rodičia sa pýtajú na vyučovanie, koľko máme hodín a v ktorých ročníkoch začíname učiť rôzne predmety. Deti viac zaujímajú pokusy. Robili ich s našimi žiakmi. Hravou formou sme vysvetlili, čo v škole robíme,“ dodala zástupkyňa.

Na ihrisku deti čakala učiteľka s niekoľkými kolobežkami v rámci dopravnej výchovy, v telocvični si súčasní žiaci aj návštevníci zasúťažili vo florbale či zahádzali do košov. Dievčatá si dokonca vzali autá na ovládanie a vytvorili improvizované preteky. Prezrieť si mohli tiež tvorivé dielne či počítačovú miestnosť, dokonca navštíviť knižnicu.

Deti však najviac zaujali chemické a fyzikálne pokusy, ako pálenie gumy či skúšanie elektrického obvodu. Všetkým sa páčilo tiež v učebni biológie, kde „skúmali“ blchu pod mikroskopom.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 13, ktoré je v predaji od 29. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 12. mája. Tento deň je Európskym dňom minerálov, Svetovým dňom ošetrovateliek, Svetovým dňom spravodlivého obchodu a Medzinárodným…
  • 12.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 14. mája 2024
Meniny má Bonifác, zajtra Žofia