Vyhrajte vstupenky na koncert P. Hammela

  • Kultúra a spoločnosť
  • 29. marca 2016, 11:07
  • Autor:ts

Jarné koncertné pódiá celého Slovenska budú patriť jednej z najvýznamnejších osobností slovenskej populárnej hudby – Pavlovi Hammelovi. Koncom minulého roka vydal svoj v poradí 37. album s názvom Z pekla šťastie. K viac ako tisícke doposiaľ odohraných koncertov pridá tento rok tridsiatku ďalších na Slovensku aj v Českej republike. V rámci rovnomenného Z pekla šťastie tour zavíta vo štvrtok 7. apríla aj do piešťanského Domu umenia.

P. Hammel sa na hudobnej scéne pohybuje už viac ako polstoročie a málokto poznamenal slovenskú i českú hudobnú scénu tak významne ako on. Začiatkom 60. rokov založil legendárnu skupinu Prúdy a postupne s ňou vydal nezabudnuteľné a do dnešných dní kritikou i fanúšikmi vysoko oceňované albumy Zvonky zvoňte, Zelená pošta, Na II. programe sna, Šľahačková princezná, Stretnutie s tichom, Čas malín a ďalšie. S Mariánom Vargom sa hudobne podpísali aj pod prvý slovenský rockový muzikál Cyrano z predmestia, no P. Hammel je aj autorom hudby úspešného baletu pre Slovenské národné divadlo, Everest. Amatérsky sa venuje výtvarnému umeniu a aj na tomto poli žne úspechy, vystavuje pravidelne doma i v zahraničí.

No v pamäti väčšiny z nás sa, napriek šírke záberu jeho činností, pri vyslovení mena P. Hammel okamžite rozozvučia hity ako Medulienka, Čierna ruža, Smutná ranná električka, Mladosť, Kamalásky, Cirkus leto, ZRPŠ či Učiteľka tanca. Sú dokladom toho, že P. Hammel bol vždy tvorcom pesničiek, ktoré sa zapísali do zlatého fondu slovenskej populárnej hudby. A zostal ním dodnes.

S úplne novými piesňami z nedávno vydaného albumu Z pekla šťastie, na ktorom sa textársky podieľali Kamil Peteraj, Milan Lasica a Vlado Slivka, ale aj s pesničkami, ktoré sám radí medzi „Best of“, sa P. Hammel predstaví aj na plánovanej koncertnej šnúre. Nenechajte si to ujsť!

ZAŽITE Z PEKLA ŠŤASTIE TOUR



Vyhrajte dve vstupenky na koncert Pavla Hammela v rámci Z pekla šťastie tour! Stačí poslať SMS v tvare: win(medzera)hammel(medzera)telefónne číslo na skrátené číslo 6665 do utorka 5. apríla do 24.00 h. Výhercu Piešťanský týždeň telefonicky skontaktuje v stredu 6. apríla. Cena SMS je 0,80 € s DPH, službu poskytuje A SMS, s.r.o.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana