Tomáš Horký: Piešťanské kolektívy hrajú prvé husle

  • Editoriál / Blogy
  • 22. marca 2016, 12:55
  • Autor:Tomáš Horký

Viacero športových súťaží, najmä kolektívnych, ide do finále a v niektorých hrajú výraznú úlohu aj tímy z Piešťan.

Piešťanské Čajky začínajú už v stredu extraligové play-off. V základnej časti skončili na druhom mieste a vo štvrťfinále ich čaká Cassovia Košice. Piešťanské basketbalistky netaja najvyššie ambície a rady by obhájili minimálne strieborné medaily. Aj keď jednoznačným favoritom súťaže sú Good Angels Košice, play-off ešte môže byť zaujímavé. Východniarky prešli v poslednom týždni miernym zemetrasením, rezignoval tréner Kováčik, skončili obe Američanky a zranená je aj skúsená Zuzana Žirková. Hoci Čajky v poslednom meraní síl na úradujúce majsterky opäť nestačili, v play-off to bude o niečom inom. Najprv však treba prejsť cez Cassoviu (čo by mala byť povinná jazda) aj semifinále, kde pravdepodobne narazia na Ružomberok.

Zaujímavé môže byť sledovať hádzanárov MHK. Zaistili si účasť v baráži o extraligu a Piešťanci by radi do najvyššej slovenskej súťaže postúpili. Úctyhodný počin, pretože ide o prakticky amatérsky tím, hráči sa venujú hádzanej popri zamestnaní. Bolo by skvelé, keby Piešťany mali ďalší extraligový tím, chodili by sme sa tu pozerať na špičkové mužstvá ako Tatran Prešov či Sporta Hlohovec.

Play-off o postup do prvej ligy o chvíľu odštartujú florbalisti FBC Páv. Po výborných výsledkoch v základnej časti si zaistili priamu účasť v semifinále. Podarí sa im vybojovať vytúžený postup?

Opačné starosti majú hokejisti ŠHK 37 Piešťany. V baráži o Tipsport Ligu bojujú o udržanie sa v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži. Hoci šli Piešťany do play-out v pozícii favorita, zatiaľ sa im papierové predpoklady nedarí napĺňať. Do konca zostáva päť zápasov a havrani nemajú nič isté. Po dvoch prehrách získali v nedeľu konečne body, keď vyhrali po samostatných nájazdoch v Bardejove. Treba dúfať, že to bude impulz k ďalším víťazstvám, inak majú účasť medzi slovenskou hokejovou elitou v ďalšom ročníku ohrozenú.

Víkendový život v regióne opäť oživili zápasy futbalových regionálnych súťaží. Piešťanský týždeň je každý týždeň pri tom a vždy v novinách nájdete reportáž z vybraného zápasu.

O všetkom sa koniec koncov dočítate v Piešťanskom týždni. Držte piešťanským kolektívom, ale aj individuálnym športovcom palce. Nech nám naďalej robia radosť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav