Novým šéftrénerom futbalovej mládeže sa stal Rudolf Madunický

  • Šport / Futbal
  • 10. marca 2016, 15:04
  • Autor:T. Horký

Futbalový klub PFK Piešťany je v súčasnosti bez seniorského futbalu, no mládeži sa venujú poctivo. Jej novým šéftrénerom sa len nedávno stal skúsený Rudolf Madunický.

Mládeži treba venovať zvýšenú pozornosť


V Piešťanoch sa už dlhší čas snažia pracovať s mládežou koncepčne, angažovali preto R. Madunického, ktorý bude vykonávať funkciu šéftrénera mládeže. „Funkcionári PFK ma oslovili, či by som im nepomohol zvýšiť kvalitu mládežníckeho futbalu. Za svoju kariéru som nazbieral nejaké skúsenosti, 15 rokov som trénoval v Myjave, viedol som Starú Turú, Brezovú, dlhé roky som pracoval s mládežou. Pevne verím, že budem pre piešťanský futbal prospešný,“ prezradil nám R. Madunický.

Futbal v Piešťanoch v súčasnosti funguje bez mužov, no mládež má zastúpenú vo všetkých súťažných kategóriách. S akou koncepciou prichádza jej nový šéftréner? „Vypracovali sme projekt prípravy mládeže, ktorý sa budeme snažiť aplikovať do praxe a radi by sme ho prekonzultovali aj s vedením mesta. Pokiaľ tu nie je mužstvo dospelých, je dôležité, aby sa mládeži venovala zvýšená pozornosť. Chceme napríklad zaviesť, aby pri družstvách boli dvaja fundovaní tréneri, ktorí sa navzájom budú dopĺňať,“ načrtol R. Madunický. Ten síce nebude stabilne viesť žiadne družstvo, ale bude mať prehľad o všetkom. „Budem usmerňovať a dohliadať na trénerov pri jednotlivých kategóriách, spoločne veci prekonzultujeme a takisto by som rád vniesol aj mimofutbalové myšlienky, ktoré neodmysliteľne k športu patria. Budeme sa chlapcom snažiť vštepiť návyky pitného režimu, zdravšieho stravovania, regenerácie a podobne,“ uviedol nový šéftréner.

Záujemcovia majú dvere otvorené


Futbal má v Piešťanoch viac než storočnú históriu a to, že minulý rok v tretej lige A-mužstvo skončilo, neznamená, že tento populárny šport v kúpeľnom meste zanikol. Práve naopak, koncepčná práca s mládežou by mala byť základom pre lepšiu budúcnosť. „Podmienky sú tu výborné a aj detí je v celku dosť. Piešťany sú veľké mesto a aj okolie je futbalu naklonené, keďže sú tu zväčša futbalové obce. Myslím si, že nič nebráni tomu, aby sa v PFK pracovalo s mládežou kvalitnejšie a aby sme vychovávali dobrých hráčov,“ skonštatoval R. Madunický.

Ten by rád ešte rozšíril hráčsku základňu a do úvahy pripadá aj spolupráca s niektorými školami. „Máme pripravený formulár pre výchovných poradcov na stredných školách. Pokiaľ budú robiť nábory študentov, budú mať k dispozícii koncept, ktorým budú môcť informovať študentov i rodičov, že sa dá skĺbiť štúdium s futbalom. Mám to odskúšané z minulosti a nebol s tým problém. Pevne verím, že podobná situácia vznikne a môžeme si vzájomne pomôcť,“ povedal šéftréner.

So základnými školami bude aktivita podobná a prípravkári či žiaci budú mať v PFK dvere otvorené. „Na všetky základné školy v Piešťanoch i okolí chceme posunúť informáciu, že robíme trvalý nábor. Deti sa k nám budú môcť stále prihlásiť,“ pokračoval R. Madunický.

Znovuzrodenie seniorského futbalu?


V Piešťanoch skončil minulý rok treťoligový tím dospelých, ktorý musel pre existenčné problémy odstúpiť v polovici sezóny zo súťaže. Keďže je aj pre budúcnosť odchovancov dôležité, aby mali šancu presadiť sa v seniorskom futbale, je reálne, že sa v budúcej sezóne obnoví. „Seniorský futbal v meste chýba. Budeme sa snažiť, aby sa A-mužstvo obnovilo. Plán je, no nedá sa to spraviť všetko naraz,“ uviedol R. Madunický, ktorého doplnil prezident PFK Piešťany Róbert Studený: „Od ďalšej sezóny by sme chceli pripraviť aj A-tím, no všetko je v štádiu riešenia. O všetkom budeme v pravý čas informovať.“

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 10, ktoré je v predaji od 8. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián