Gymnazisti si zložia vlastnú hymnu

  • Mladí dnes / Školy
  • 10. marca 2016, 08:35
  • Autor:vd

Gymnázium Jána Baltazára Magina vo Vrbovom chystá nielen vlastnú hymnu ale i štandardu. Vedenie vyhlásilo súťaž, gymnazisti sa chytili na udičku, niekoľko návrhov je už na svete. Najbližšie slávnosti na škole stredoškoláci doplnia autentickou hymnickou piesňou a textom tiež vo vlastnej réžii.

„Unikátna hymna nášho gymnázia spojí žiakov a zamestnancov, navodí atmosféru spoluúčasti vždy, keď si ju zaspievame. Chceme, aby si hymnu žiaci pamätali a možno aj po rokoch na triednej stretávke zaspievali,“ uviedla iniciátorka Ľudmila Pašková.

Hymna sa podľa riaditeľa školy Františka Glosa stane súčasťou otvorenia školského roka a každej slávnostnej príležitosti, zorganizovanej gymnáziom. „Nebránime sa pomoci zvonka, ale predpokladám, že sa zrodí v hlavách našich študentov. Niekoľko pekných návrhov sme už dostali a je možné, že ju poskladáme z častí viacerých dielok,“ dodala Ľ. Pašková. Výber správnych veršov má za úlohu komisia, vytvorená zo zamestnancov školy. Víťazný autor či autori dostanú odmenu.

Bez hymny sa v budúcnosti nezaobíde ani slávnostné vyhlásenie výsledkov medzinárodnej literárnej súťaže v tvorbe sci-fi poviedok žiakov základných a stredných škôl – Keď si vymýšľam. Jej 17. ročník je pred ukončením. Výsledky oznámia a víťazov ocenia 14. apríla v aule gymnázia.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 10, ktoré je v predaji od 8. marca.


0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel