V Semafore sa stretli aktívni seniori

  • Kultúra a spoločnosť
  • 9. marca 2016, 10:32
  • Autor:pror

Piešťanskí seniori sú aktívni. Presvedčiť sa o tom dalo v utorok 1. marca v reštaurácii Semafor, kde sa viac ako dve stovky zišli pod záštitou mestskej organizácie Jednoty dôchodcov Slovenska. Výročné hodnotiace stretnutie malo za cieľ najmä pripomenúť si 8. marec, Medzinárodný deň žien.

Príjemnú atmosféru stretnutia dotvorilo tanečné vystúpenie detí z občianskeho združenia Serviam, k dobrej nálade prispel ženský spevácky súbor Rozmarínka. „My starší sme na Valentínske oslavy neprivykli. Nám je stále bližšie MDŽ. A tak každý rok pri tejto príležitosti organizujeme podobné stretnutie. Zároveň zhodnotíme, čo sme za uplynulý rok prežili, a povieme si, čo nás očakáva,“ vysvetlil predseda piešťanskej jednoty dôchodcov Pavel Hložka.

V tomto roku medzi najočakávanejšie udalosti seniori zaraďujú otvorenie letnej kúpeľnej sezóny. „Spolupracujeme s obdobnou organizáciou v Karlových Varoch. Chystáme sa v tom čase na ich návštevu, aby sme ju o dvanásť mesiacov oplatili,“ pochválil svojich P. Hložka.

K prioritám organizácie patrí pomoc rovesníkom. „Ak sa niekto ocitne v ťažkej životnej situácii, zabezpečíme právnu podporu, jednota dôchodcov prispieva sumou päťdesiat eur aj na rekondičné pobyty členov v Tatrách,“ dodal predseda mestskej dôchodcovskej organizácie.

Okrem kultúrnych vystúpení seniorov očakávalo i občerstvenie. Ale za najdôležitejšie považovali možnosť stretnúť sa a porozprávať.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 10, ktoré je v predaji od 8. marca.



0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián