Recept: Kačacie prsia s petržlenovou kašou, pomarančom a pomarančovou šťavou

  • Kultúra a spoločnosť
  • 26. februára 2016, 08:10
  • Autor:sv

S receptmi Piešťanca Ladislava Mareša, šéfkuchára Grosvenor Casina v Londýne, sa čitatelia Piešťanského týždňa už zoznámili. Jeho netradičné recepty k štedrovečernej tabuli sme publikovali vo vianočnom dvojčísle v závere minulého roku. Z ponuky odborníka na gastronómiu sme opäť vybrali jednu lahôdku.

Kačacie prsia s petržlenovou kašou, pomarančom a pomarančovou šťavou



SUROVINY:
2 kusy kačacích pŕs, 4-5 kusov veľkého čerstvého petržlenu, 2 čerstvé pomaranče, 0,5 l pomarančového džúsu, soľ, mleté biele korenie, mlieko, zemiaky

POSTUP:
Očistený petržlen nakrájame na kúsky, vložíme do hrnca a uvaríme s trochou mlieka do mäkka. Uvarený prepasírujeme cez sitko a posolíme. Ak je petržlenová kaša redšia, môžeme do nej pridať trocha zemiakovej kaše. Olúpeme si pomaranče a povyrezujeme z nich mesiačiky. Šťavu dolejeme do hrnca s pomarančovým džúsom.

Očistíme si kačacie prsia, osolíme a troška okoreníme. Vložíme ich na rozohriatu panvicu kožou dole a opečieme dozlatova. Potom ich pretočíme, dáme na 5 minút do rozohriatej rúry, vyberieme a necháme chvíľu odležať. Do výpeku z kačacích pŕs prilejeme zredukovanú pomarančovú šťavu s džúsom, chvíľu to spolu prevaríme a môžeme servírovať.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 6. júla. Tento deň je Medzinárodným dňom bozkávania. Meniny má Patrik, Patrícia.
  • 06.07.2025, 00:04
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 5. júla. Tento deň je Sviatkom sv. Cyrila a Metoda. Meniny má Cyril a Metod.
  • 05.07.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 4. júla. Tento deň je Medzinárodným dňom proti chovu delfínov v zajatí. Meniny má Prokop.
  • 04.07.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Bývalý hotel v lokalite Sĺňava II, na Odborárskej ulici v obci Banka, ktorý dlhé roky chátral, vo štvrtok 26. júna…
  • 04.07.2025, 00:01
  • Spravodajstvo
nedeľa, 6. júla 2025
Meniny má Patrik, Patrícia, zajtra Oliver