Na Dni loptových talentov si zašportovala stovka detí

  • Šport / Ostatné športy
  • 25. februára 2016, 10:11
  • Autor:T. Horký

Takmer stovka detí si prišla zašportovať a zasúťažiť na Deň loptových talentov, ktorý sa uskutočnil v sobotu 13. februára v telocvični Gymnázia Pierra de Coubertina. Akciu organizovali PFK Junior Piešťany a CVČ Ahoj, hlavným cieľom bolo motivovať deti k pohybu a športovaniu.

V súčasnosti je čoraz ťažšie prilákať deti k športovaniu a práve toto podujatie malo slúžiť ako inšpirácia pre ich ďalší športový vývoj. Viac nám o ňom prezradil jeden z organizátorov Jozef Glos: „Bola to akcia pre všetky deti vo veku do 11 rokov. Každý si mohol zasúťažiť v deviatich disciplínach, z ktorých boli štyri futbalové, dve basketbalové, dve hádzanárske a skok na švihadle. Zámerom podujatia bolo vytvoriť pre deti príležitosť zmerať si sily s rovesníkmi, predviesť im najobľúbenejšie kolektívne športy a nadchnúť ich pre šport. Tiež sme chceli dať možnosť už športujúcim deťom, aby si navzájom porovnali svoje dosiahnuté zručnosti, i tým, ktoré zatiaľ žiadny šport nerobia, a získať ich pre naše aktivity.“

Deň loptových talentov sa napokon vydaril, zašportovať si prišlo niekoľko desiatok detí a s jeho priebehom vládla u organizátorov spokojnosť. „S účasťou sme spokojní, kapacita telocvične sa zaplnila skoro na maximum, zašportovať si prišla takmer stovka detí. Z účasti sme mali najskôr obavy, no napokon bola telocvičňa plná od otvorenia hier až po vyhlásenie výsledkov a ocenenie víťazov,“ pokračoval J. Glos.

Osveta športovania je veľmi dôležitá a každá podobná akcia je pozitívom. Vydarený deň talentov organizátorov motivoval a už čoskoro sa budeme môcť tešiť na ďalšie podujatie. „Niečo podobné plánujeme aj do budúcnosti možno ešte vo väčšom rozsahu vzhľadom na množstvo pozitívnych reakcií od detí aj rodičov z nášho klubu PFK Junior, ale aj mimo neho. Jedno chceme zorganizovať ešte v hale a ďalšie už vonku na futbalovom štadióne spojené aj s futbalovým turnajom,“ dodal J. Glos.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 8, ktoré je v predaji od 23. februára.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina