M. Hynek: Úradníci sa na radnici stĺkali!

  • Spravodajstvo
  • 24. februára 2016, 08:11
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Na minulotýždňovom mestskom zastupiteľstve v Piešťanoch zaznela i správa hlavného kontrolóra Petra Konečného. Ako je počas „primátorovania“ Miloša Tamajku pre vedenie mesta už tradíciou, opäť nevyznela priaznivo. P. Konečný konštatoval fušersky zvládnutú septembrovú „optimalizáciu“ mestského úradu so škodami na verejných prostriedkoch za niekoľko desiatok tisíc eur. Vedenie mesta sa bránilo, niečo takéto by hlavný kontrolór vraj ani nemal kontrolovať.

Kontrolór sa v správe venuje procesu výpovedí nechcených zamestnancov a „zvládnutiu“ tohto úkonu mestským úradom. Proces výpovedí vyhodnotil ako organizačné zlyhanie zamestnávateľa, lebo ak by ich z roboty pre prekážky v práci neposlali domov, výpovede z reorganizačných dôvodov im odovzdajú v pracovnej dobe na pracoviskách a výpovedná doba by začala plynúť jednotne 1. októbra a nie v novembri či až v decembri.

Takéto hrubé manažérske zlyhania podľa správy P. Konečného zapríčinili škody na verejných prostriedkoch v sume niečo nad 35-tisíc eur.

Zabránili ľuďom stĺkať sa


Táto informácia však M. Tamajku značne popudila a oponoval, že vďaka vyjednávaniu s odborármi pred „optimalizáciou“ mestského úradu otvoril kolektívnu zmluvu a novou dohodou ubral z odstupného jeden plat, čím ušetril v rozpočte 15-tisíc eur. Jeho mladý zástupca Michal Hynek v zdôvodnení ich amatérskych krokov išiel ešte ďalej: „Zamestnanci bez uplatnenia v novej štruktúre sa stĺkali na chodbách a vytvárali na mestskom úrade zlú atmosféru. Sťažovali sa aj zostávajúci zamestnanci.“
Tridsaťpäťtisíc zo správy hlavného kontrolóra mínus 15-tisíc Tamajkom „hrdinsky“ ubránených je i tak 20-tisícové maslo na hlave primátora a jeho vo veci „stĺkania“ sa angažovaného zástupcu.

Zavádza Tamajka úmyselne?


Pre regionálnu televíziu sa nechal primátor počuť, že zamestnanci mali „grécke“ zmluvy a úpravou kolektívnej dohody s odbormi týmto nehospodárnostiam zabránil.

Výsledkom augustového vyjednávania s odborármi je úprava odstupného len o jeden mesačný plat. Zavádza M. Tamajka o „gréckych“ zmluvách úmyselne alebo si len nechtiac poplietol odstupné zamestnancov radnice so svojím „zlatým padákom“ po skončení pôsobenia vo funkcii riaditeľa piešťanského úradu práce?

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 8, ktoré je v predaji od 23. februára.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 7. mája 2024
Meniny má Monika, zajtra Ingrida