Američanke najlepšie rozumeli Vrbovčania

  • Mladí dnes / Školy
  • 24. februára 2016, 09:39
  • Autor:vd

Na Gymnáziu Jána Baltazára Magina vo Vrbovom sa v piatok 12. februára konal štvrtý ročník súťaže v anglickom jazyku s názvom Spell and Tell za účasti detí zo základných škôl z Piešťan, Vrbového, Nového Mesta nad Váhom i okolitých obcí.

„Súťaž hravou formou preveruje zručnosti a znalosti školákov z anglického jazyka,“ povedala učiteľka z poriadateľského gymnázia Zuzana Vatrtová.

Členovia tímov sa striedali v rôznych disciplínach. Prvý žiak mal „spelling“, čiže hláskovanie v anglickom jazyku. Druhý pracoval so slovnou zásobou, tretí si vymyslel príbeh a pútavo ho prerozprával. Potom nasledovala tímová práca. Pred lavice vystúpila zahraničná lektorka Carolyn Tillman a súťažiacim predstavila rodisko – Arkansas. Vypočuli si aj anglickú pieseň a potom mali v teste správne odpovedať na otázky, týkajúce sa lektorkinho rozprávania. „Počas prestávok sme pre žiakov a učiteľov pripravili ochutnávku amerických koláčikov. Mnohí využili príležitosť na rozhovor s lektorkou. Súťaž v anglickom jazyku veľmi ocenili žiaci aj učiteľky zo základných škôl,“ skonštatovala Z. Vatrtová.

Víťazmi sa s výrazným náskokom oproti ostatným školám stali žiaci ZŠ na Komenského ulici vo Vrbovom. Tím tvorili Krakovčanky Sofia Hulmanová a Gabriela Madunická spolu s Vrbovčanom Samuelom Boorom, zverenci učiteľov Jána Peťkovského a Tomáša Mancu. Na druhej priečke sa umiestnili žiačky ZŠ z Hornej Stredy Natália Floreková, Klára Juríková, Barbora Antolíková, pripravované učiteľkou Michaelou Macejkovou. Tretie miesto obsadil tím zo ZŠ na Mojmírovej ulici v Piešťanoch v zložení Juraj Kosa, Adam Berlanský a Adam Al Hassam. Do mesta pod šikmou vežou prišli v sprievode učiteľky Lucie Dugovej.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 8, ktoré je v predaji od 23. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav